Toen 23 Februari Een Feestdag Werd

Inhoudsopgave:

Toen 23 Februari Een Feestdag Werd
Toen 23 Februari Een Feestdag Werd

Video: Toen 23 Februari Een Feestdag Werd

Video: Toen 23 Februari Een Feestdag Werd
Video: De razzia’s van 22 en 23 februari 1941 - Februaristaking 2024, April
Anonim

23 februari - Dag van de verdedigers van het vaderland, heden en toekomst, en niet alleen mannen, maar ook vrouwen in verband met militaire dienst. Deze vakantie heeft een geschiedenis die in de loop van de tijd is veranderd.

Toen 23 februari een feestdag werd
Toen 23 februari een feestdag werd

instructies:

Stap 1

De geboortedag van het Rode Leger en de Marine is 1918. De nieuwe strijdkrachten van Rusland, bestaande uit vertegenwoordigers van arbeiders en boeren, werden georganiseerd om het Duitse rijk te bestrijden. Allen die het vaderland tegen de vijand wilden verdedigen, werden toegelaten tot de gelederen van het nieuw opgerichte leger.

Stap 2

Zoals lange tijd werd geloofd, begint de onverwoestbare glorie van het Sovjetleger in februari 1918, hoewel het in die tijd geen overwinningen behaalde. Maar het nieuwe Russische volk had geen negatieve voorbeelden mogen zien, dus sommige historische feiten met betrekking tot de militaire successen van die periode werden vervolgens stilgehouden en er werd over de gebeurtenissen gesproken als een glorieuze overwinning op het Duitsland van de keizer.

Stap 3

Het leger dat ontstond na de revolutie tijdens de confrontatie met de Duitse troepen voelde de behoefte aan voedsel en kleding. In 1918 - 1919 inwoners van de ontluikende Sovjetstaat verzamelden pakketten met de nodige dingen voor de deelnemers aan de vijandelijkheden. De eerste feestdag na de revolutie in Rusland werd de Dag van de Rode Gift genoemd. Een jaar later viel de verjaardag van de oprichting van het Rode Leger samen met de dag van de viering van de Rode Gift. De vakantiedatum viel samen met een werkdag, dus de vakantie werd uitgesteld tot het volgende weekend, dat op 23 februari viel. Zo verscheen in ons land een vakantie voor vertegenwoordigers van de mannelijke bevolking.

Stap 4

In 1920-1921 erg moeilijk voor het nieuwe land. de vakantie was vergeten, en het werd niet gevierd. Maar op 23 februari 1922 werd op het Rode Plein van de hoofdstad een militaire parade gehouden, die het begin markeerde van de opkomst in ons land van de jaarlijkse traditie van het vieren van deze feestdag, die nu bekend staat als de Dag van de Rode Leger en Marine.

Stap 5

Op de twintigste verjaardag van het Sovjetleger verscheen een jubileummedaille, de vakantie werd gevierd met een speciale triomf.

Stap 6

Tijdens de Grote Vaderlandse Oorlog voelde de bevolking van het land speciale liefde en aandacht voor deze dag. Het hele volk vierde de vakantie: voor zover mogelijk eerden mensen de verdedigers van het moederland, familieleden en vrienden stuurden felicitaties aan het actieve leger met de hoop op een spoedige terugkeer naar huis van hun dierbare soldaten en het einde van de oorlog. En het strijdende leger vierde deze datum met glorieuze overwinningen op de vijand: in 1943 versloeg het de nazi's bij Stalingrad, in 1944 stak het de rivier de Dnjepr over en in 1945, na de bevrijding van hun geboorteland van de nazi-indringers, het dappere Rode Leger bracht vrede aan de inwoners van Europa.

Stap 7

De officiële naam - de dag van het Sovjetleger en de marine - kreeg de feestdag een jaar na de oorlog. Deze dag werd zeer plechtig gevierd: er werden militaire parades gehouden, onderscheidingen werden uitgereikt aan orders en medailles van veteranen, feestelijk vuurwerk vloog de lucht in.

Stap 8

Aanvankelijk was de feestdag gerelateerd aan mensen die nauw verbonden waren met de legerdienst, maar al snel werd het wijdverbreid. 23 februari is een feestdag geworden voor alle mannen, en niet alleen voor degenen die in dienst zijn en het vreedzame leven van mensen beschermen. Deze dag wordt gekenmerkt door een plechtige huldiging van vooraanstaande soldaten en officieren, veteranen. In veel gezinnen haasten familieleden zich om hun dierbare mannen te feliciteren en geschenken te geven. Werkcollectieven vergeten de vertegenwoordigers van het sterkere geslacht niet.

Stap 9

In 1995 werd de korte naam "Defender of the Fatherland Day" aangevuld met een lange officiële naam van een specifieke historische gebeurtenis, en de vakantie begon te worden beschouwd als een van de dagen van Russische militaire glorie. Sinds 2006 is 23 februari voor de Russische bevolking een feestdag van echte mannen die op elk moment hun dierbaren en het vaderland kunnen beschermen.

Aanbevolen: