Hoe Schrijf Je Een Thuiskomstavond?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Thuiskomstavond?
Hoe Schrijf Je Een Thuiskomstavond?

Video: Hoe Schrijf Je Een Thuiskomstavond?

Video: Hoe Schrijf Je Een Thuiskomstavond?
Video: Schrijfvaardigheid (aflevering 3) - hoe schrijf je een goede inleiding? 2024, April
Anonim

Voor de afgestudeerden van gisteren is er niets zo langverwacht als een ontmoeting met voormalige klasgenoten. Bij elk weer haasten ze zich naar de schooldeur. Hoe ze willen dat de avond van de bijeenkomst lang in hun geheugen blijft. En hiervoor moet je een interessant script schrijven.

Hoe schrijf je een thuiskomstavond?
Hoe schrijf je een thuiskomstavond?

instructies:

Stap 1

Definieer de belangrijkste doelstellingen van uw evenement. Je kunt het opdragen aan de afgestudeerden van vorig jaar. of je maakt een jubileumavond: “Een keer tien jaar later”, “Jubileumbijeenkomsten”, “Teleconferentie van generaties”.

Er is geen exact schema voor het schrijven van een script, maar de hoofdfasen kunnen worden onderscheiden.

- Openen. Welkom gasten. Toespraak van de directeur.

- Grootste deel. Presentatie van gasten, optreden van amateurvoorstellingen, spelmomenten.

- Sluitend. Afscheidswoorden voor gasten. Rondleiding door de school.

Stap 2

Kies het materiaal afhankelijk van het doel. Maak hiervoor een gastenlijst aan. Ontdek hoe hun lot zich heeft ontwikkeld na hun afstuderen. Denk aan interviewvragen. Ze moeten correct, nauwkeurig en correct geformuleerd zijn. Het is raadzaam om studenten hierop voor te bereiden. De meest interessante vragen kunnen direct in het script worden gebruikt.

Vind die afgestudeerden die de stad hebben verlaten. Maak een praatje. Als ze niet naar de vergadering kunnen komen, kun je een muurkrant over hen regelen. Het zal van pas komen voor het decoreren van de hal.

Stap 3

Verdeel alle gasten in groepen. Deze verdeling is uiteraard voorwaardelijk. Het is noodzakelijk om vragen te stellen, om het aantal amateurvoorstellingen te bepalen.

De verdeling kan als volgt zijn:

- beroepen gerelateerd aan transport, bouw, economie;

- mensen van intellectueel werk;

- door jaren van uitgave;

- afgestudeerden, ouders van huidige studenten;

- door hobby's.

Vragen kunnen van een andere aard zijn. Kleuterleidsters en juffen: “Zijn de kinderen veranderd tijdens je werk? Waar zijn ze beter geworden, waar zijn ze slechter?" Voor bouwers, architecten: “De oude wijsheid zegt dat een echte man een boom moet planten, een huis moet bouwen, een zoon moet grootbrengen. Wat heb je al gedaan?" Aan artsen, wetenschappers: "Als je de mogelijkheid had om een medicijn uit te vinden, tegen welke ziekten zou dat dan zijn?"

De vragen kunnen variëren. Het belangrijkste is dat ze origineel zijn. Gebruik hiervoor citaten, spreekwoorden, biografische gegevens uit het leven van geweldige mensen.

Hoe schrijf je een thuiskomstavond?
Hoe schrijf je een thuiskomstavond?

Stap 4

Zorg nu voor de amateurkunstnummers. Ze moeten een ander karakter hebben, maar meer leuke, spectaculaire, heldere nummers bevatten. Gebruik kostuumminiaturen. Het belangrijkste is dat alles goed geoefend is.

Als de afgestudeerden van vorig jaar graag op het schoolpodium speelden, kun je ze uitnodigen om van tevoren een grappig nummer voor te bereiden.

U kunt eenvoudige spelletjes gebruiken. Zodat ook oudere mensen konden spelen. Hier is er een van.

Het spel heet "Weet je het nog?" De presentator gooit de bal in de handen van de spelers en stelt vragen. Wie hem betrapt, geeft antwoord. Het spel is erg grappig.

En de vragen kunnen zo zijn.

- Op welke verdieping was de geschiedeniskamer?

- Ben je "op het tapijt" geweest met de regisseur?

- Welk kapsel had de klassenleraar?

- Heb je het dagboek verborgen voor je ouders?

Afgestudeerden helpen elkaar om interessante momenten uit hun schoolbiografie te onthouden, wat de sfeer enorm verlevendigt.

Hoe schrijf je een thuiskomstavond?
Hoe schrijf je een thuiskomstavond?

Stap 5

Bereid souvenirs voor de gasten voor. Dit kunnen kleine ansichtkaarten zijn met een afbeelding van een schoolbel. Kleine belletjes van goud en zilver zijn erg populair. Je kunt de kinderambachten gebruiken die gemaakt zijn in de werklessen (een lijst voor een foto met een schoolthema, een medaillon).

Bereid het gastenboek van tevoren voor. Laat de afgestudeerden hun wensen achterlaten.

Stap 6

Verbind de delen van je scenario met één held. Het zou een sprookjesfiguur kunnen zijn. Hij leidt de gasten door de pagina's van de avond.

Dit kunnen Vanya en Masha zijn, verloren in de tijd.

Het kunnen moderne studenten zijn die de tijdmachine hebben uitgevonden.

Stel woorden samen die alle delen van het script in één plot verbinden.

Aanbevolen: