Moet Ik Een Feestelijk Diner Hebben Ter Gelegenheid Van De Zwangerschap?

Inhoudsopgave:

Moet Ik Een Feestelijk Diner Hebben Ter Gelegenheid Van De Zwangerschap?
Moet Ik Een Feestelijk Diner Hebben Ter Gelegenheid Van De Zwangerschap?

Video: Moet Ik Een Feestelijk Diner Hebben Ter Gelegenheid Van De Zwangerschap?

Video: Moet Ik Een Feestelijk Diner Hebben Ter Gelegenheid Van De Zwangerschap?
Video: De Buik van deze Zwangere Moeder zat Vol met Kneuzingen, een Echografie Bracht Duidelijkheid 2024, Mei
Anonim

Het nieuws over zwangerschap is een van de helderste gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Zwangere vrouwen ervaren het op verschillende manieren: sommige aanstaande moeders zijn klaar om hun vreugde met de hele wereld te delen, anderen geven er de voorkeur aan de gekoesterde 9 maanden in alle rust door te brengen. Daarom is er nog steeds geen consensus over de vraag of het de moeite waard is om zwangerschapsvakanties te regelen.

Zwangerschapsfeestje
Zwangerschapsfeestje

Vakanties ter ere van de aanstaande moeder zijn al lang populair in de VS en Europese landen, maar in Rusland worden ze tot nu toe niet vaak gehouden. Onze landgenoten zijn nog steeds aan het ruziën over het wel of niet vieren van een feestelijk diner ter gelegenheid van de zwangerschap.

Voor en tegen

Aanhangers van allerlei soorten vieringen pikten graag het idee op van de Western Baby Shower, die wordt gehouden ter ere van de zwangerschap, en op alle mogelijke manieren de verspreiding van deze gewoonte bevordert. Inderdaad, veel aanstaande moeders zijn enorm trots op hun "pikante" positie en nemen bij deze gelegenheid graag talrijke felicitaties in ontvangst.

Aan de andere kant hebben onze voorouders al lang een gewoonte: zwangerschap zo lang mogelijk verbergen. Men geloofde dat de geboorte van een nieuw leven zo'n mystieke en mysterieuze actie is dat alleen de naaste mensen ervan mogen weten. Bovendien was er de overtuiging dat de aanstaande moeder, vóór de geboorte van de baby, geen kinderspullen als een geschenk mocht verwerven of accepteren, om niet te worden blootgesteld aan het boze oog en om zichzelf en het kind geen kwaad te doen.

Er is nog een "maar": niet alle zwangerschappen verlopen soepel genoeg - sommige vrouwen hebben volledige rust nodig. In dit geval kan het gedoe en de opwinding die gepaard gaan met het organiseren en houden van een feestelijk diner een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de aanstaande moeder.

Beste ideeën voor de babyshower

Als de beslissing is genomen, en de vakantie vindt plaats, dan moet deze vlekkeloos verlopen. Zwangere vrouwen zijn erg kwetsbaar, dus je moet zowel de lijst met uitgenodigde gasten als het scenario van het evenement zorgvuldig overwegen om alleen positieve emoties te bezorgen aan de held van de gelegenheid.

Het is noodzakelijk om je beste vrienden uit te nodigen voor een zwangerschapsvakantie, waar de aanstaande moeder echt blij mee zal zijn. Het evenement zelf mag niet langer dan 3 uur duren, zodat ze niet moe wordt.

Een galadinermenu kan bestaan uit salades, snacks en fruit. Van drankjes is het beter om de voorkeur te geven aan sappen, limonade, fruit of milkshakes. Soms is het gepast om je te beperken tot het drinken van thee en een "zoete" tafel.

Geschenken zijn een van de belangrijkste onderdelen van de vakantie. Het is geaccepteerd dat de zwangere vrouw de gasten vooraf informeert over haar voorkeuren. In dit geval profiteert iedereen: het zal voor gasten gemakkelijker zijn om te beslissen over de keuze van kinderkleding, en de aanstaande moeder zal alleen aangename en nuttige verrassingen ontvangen.

Vergeet het vakantie-entertainment niet. Je kunt allerlei wedstrijden met kinderthema's organiseren, bijvoorbeeld wedstrijden in het snel inbakeren van een babypop, kennis van de plots van kindertekenfilms of het raden van de omtrek van de buik van de aanstaande moeder.

Aanbevolen: