Dessert Als Valentijnscadeau: 2 Snelle En Gemakkelijke Recepten

Inhoudsopgave:

Dessert Als Valentijnscadeau: 2 Snelle En Gemakkelijke Recepten
Dessert Als Valentijnscadeau: 2 Snelle En Gemakkelijke Recepten

Video: Dessert Als Valentijnscadeau: 2 Snelle En Gemakkelijke Recepten

Video: Dessert Als Valentijnscadeau: 2 Snelle En Gemakkelijke Recepten
Video: Romantisch Dessert voor 2 | Valentijn Special ♡ 2024, April
Anonim

Wat is een romantisch Valentijnsdiner zonder een heerlijk en origineel dessert? Natuurlijk niet. Daarnaast kan snoep een origineel cadeau zijn of een leuke aanvulling op het hoofdcadeau.

Lief cadeau voor 14 februari
Lief cadeau voor 14 februari

Er zijn veel verschillende dessertrecepten die op Valentijnsdag op tafel kunnen worden geserveerd en zo je zielsverwant kunnen plezieren. De veiligste optie is natuurlijk het dessert waar je passie dol op is. Aangekochte lekkernijen zijn echter niet zo interessant en origineel, toch? Je kunt zelf zoete en heerlijke desserts maken voor Valentijnsdag, terwijl je recepten kiest die eenvoudig genoeg zijn om uit te voeren.

Met chocolade omhulde aardbeien - heerlijk, eenvoudig en sappig

Er moet onmiddellijk worden opgemerkt dat aardbeien in dit geval kunnen worden vervangen door andere bessen of zelfs een verse banaan kunnen nemen door deze in kleine plakjes te snijden.

Wat je nodig hebt:

  • enkele grote aardbeien (minimaal 10 stuks);
  • een reep goede melkchocolade; als je het dessert voor 14 februari pittiger wilt maken, dan kun je donkere chocolade nemen en er tijdens het aansteken een beetje warme melk aan toevoegen;
  • Zoete of ongezuurde crackers om te bestrooien
  • gehakte noten, zoals amandelen, voor decoratie en besprenkeling.

Hoe doe je:

  1. Smelt de chocolade in een waterbad, onder voortdurend roeren, zodat het niet verbrandt;
  2. spoel aardbeien (of andere bessen) goed af, scheid de staarten niet;
  3. hak (breek) crackers;
  4. Dip aardbeien in gesmolten chocolade, rol ze voorzichtig door koekjes of noten en leg ze op een mooi bord.

Als je wilt, kan het dessert 15-30 minuten naar de koelkast worden gestuurd (niet naar de vriezer!), zodat de chocolade beter vasthoudt.

Zelfgemaakte Chocolade Banaan Roll: Recept

Op het eerste moment lijkt het maken van een zoet broodje moeilijk. Maar dit is helemaal niet het geval. Bovendien is dit dessert meestal in 30-40 minuten klaar, waardoor je op vakantie niet veel in de keuken hoeft te staan.

Ingrediënten:

  • bananen, minimaal 4 grote vruchten;
  • een reep pure (zwarte) chocolade, je moet niet de goedkoopste nemen, chocolade met vulling is ook niet geschikt;
  • cacaopoeder, ongeveer 2 dessertlepels;
  • geraspte citroen (of sinaasappel) schil, niet meer dan een theelepel;
  • citroensap van de helft van het fruit;
  • slagroom (vanaf 35%), een glas;
  • eieren in een hoeveelheid van 4 stuks;
  • kristalsuiker, ongeveer 100 gram;
  • poedersuiker, eetlepel;
  • bloem, 100 gram.

Hoe maak je een dessert voor Valentijnsdag? Eieren moeten worden gemengd met suiker en citroenschil. Klop het mengsel goed zodat het licht van kleur wordt. Roer dan bloem en cacao erdoor, zorg ervoor dat er geen klontjes zijn. Spreid het resulterende deeg voorzichtig uit op perkamentpapier, zodat er een niet helemaal dunne korst uitkomt. De basis voor de chocolade-bananenrol wordt 8-10 minuten gebakken (de oven wordt verwarmd tot 180 graden).

Wanneer het koekje klaar is, moet het uit de oven worden gehaald, voorzichtig worden overgebracht naar het voorbereide oppervlak en bestrooid met poedersuiker. Rol vervolgens voorzichtig op tot een rol en laat afkoelen. Zo zal het deeg de gewenste vorm aannemen en zal het blijven zitten na het toevoegen van de vulling.

De vulling voor de rol wordt als volgt gemaakt:

  1. de room wordt opgeklopt tot een actief, volumineus schuim;
  2. bananen worden ofwel alleen, maar heel voorzichtig, of in een blender gehakt; citroensap moet eraan worden toegevoegd; sap is in dit geval niet nodig voor de smaak, maar zodat de bananenpuree niet donker wordt;
  3. chocolade moet in kleine stukjes worden geplet of er worden schaafsel van gemaakt;
  4. alle ingrediënten worden gecombineerd: eerst worden de chocoladestukjes toegevoegd aan de slagroom, en dan de banaan; of bananenpuree kan alleen worden gelaten met de tweede vullingsoptie, dan wordt deze bovenop de room en chocolade gelegd.

De laatste handeling: rol openmaken, binnenkant invetten met veel vulling (of vullingen), weer inpakken en nu kan je met plezier eten. Voor decoratie op de top kun je geraspte chocolade, chocoladesiroop, kant-en-klare slagroom, glazuur of cacao, poedersuiker of andere opties gebruiken op basis van je smaakvoorkeuren.

Aanbevolen: