Hoe Een Sportvakantie Te Houden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Sportvakantie Te Houden?
Hoe Een Sportvakantie Te Houden?

Video: Hoe Een Sportvakantie Te Houden?

Video: Hoe Een Sportvakantie Te Houden?
Video: Webinar: De Accountant van 2025 2024, April
Anonim

Een sportfestival is een groot evenement. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hieraan deelnemen. Om ervoor te zorgen dat de vakantie op het hoogste niveau, interessant en veilig wordt gehouden, moet de planning van tevoren worden gedaan. Je moet nadenken over het scenario van de vakantie, de locatie van het evenement, het aantal deelnemers, toeschouwers en andere belangrijke punten.

Hoe een sportvakantie te houden?
Hoe een sportvakantie te houden?

instructies:

Stap 1

Bepaal bij het plannen van een vakantie onmiddellijk de naam, plaats en datum waarop deze is gepland. De vakantie kan worden getimed om samen te vallen met een belangrijke gebeurtenis, voor een officiële feestdag - Teacher's Day, International Women's Day, Defender of the Fatherland Day. Geef de leeftijd, het geslacht van de deelnemers aan de vakantie en hun aantal op.

Stap 2

Maak een vakantieplan per uur en minuut: start, openingsceremonie, sportdemonstraties, theatervoorstelling, feestelijk vuurwerk, sport, prijsuitreiking. Bepaal welke sportevenementen worden gehouden. Zullen ze achter elkaar gaan, of tegelijkertijd op verschillende plaatsen. Zorg voor het vereiste aantal juryleden, organisatoren, sportuitrusting en toeschouwersstoelen. Koop prijzen.

Stap 3

Denk goed na over het scenario van de vakantie: wie zal de presentator zijn, wie de openingstoespraak zal houden, wie de prijsuitreiking zal leiden. Bereid de tekst van tevoren voor aan de begeleiders en verspreid deze om ze uit het hoofd te leren. Misschien nodigt u professionele acteurs of clowns uit om het entertainmentgedeelte van het evenement op zich te nemen.

Stap 4

Voor kinderen is het beter om een sportfestival in sprookjesvorm door te brengen, met gedichten en vermakelijke rally's. Ontwerp emblemen, vlaggen en prestatiekostuums voor hen. Overweeg ook om de locatie te versieren. Ballonnen, klatergoud, sportslogans op grote vellen papier kunnen als decoratie dienen.

Stap 5

Staat de vakantie al lang gepland? Organiseer een horecagelegenheid voor sporters en toeschouwers. Het off-site buffet moet de benodigdheden bevatten - drankjes en instant food. U kunt catering afspreken met een ondernemer die op dit gebied werkzaam is.

Stap 6

Een sportfestival gaat altijd gepaard met zware lichamelijke activiteit, wat vaak leidt tot blessures: verstuikingen, kneuzingen, enz. U heeft een medische hulppost en een gekwalificeerde arts nodig. Het medisch centrum moet over alle benodigde medicijnen en medicijnen voor eerste hulp beschikken. Bij grote drukte zal ook de steun van de politie of een veiligheidsdienst nodig zijn om de veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen.

Aanbevolen: