Hoe Een Matinee Te Houden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Matinee Te Houden?
Hoe Een Matinee Te Houden?

Video: Hoe Een Matinee Te Houden?

Video: Hoe Een Matinee Te Houden?
Video: MUDRACING БУЗУЛУК 2021 Соревнования - багги, квадроциклы, внедорожники 2024, Mei
Anonim

De matinee is een feestdag voor kinderen. Maar voor volwassenen is het meestal hoofdpijn. Maar het is nog steeds nodig om dergelijke evenementen uit te voeren, want niets kan worden vergeleken met de gelukkige glimlach van een kind.

Hoe een matinee te houden?
Hoe een matinee te houden?

Noodzakelijk

Open je organisatorische vaardigheden, koop souvenirs, bedenk wedstrijden en opdrachten voor kinderen

instructies:

Stap 1

Schrijf een script voor de komende vakantie. Vraag het hoofd van de kleuterschool om de ouderbijeenkomst te helpen leiden. Kondig een matineedatum aan. Vertel dat iedereen op de een of andere manier moet meedoen. Iemand direct in de organisatie, iemand financieel, iemand in het werk met kinderen. Natuurlijk nemen ouders niet altijd het initiatief. Maar als er geen keuze is, moet je akkoord gaan. Hoewel het soms niet nodig is om de overtuigingskracht te tonen, confronteert de administratie van de kleuterschool zelf het feit dat het evenement zal plaatsvinden. En het is altijd beter om het uit te voeren volgens een vooraf uitgedacht plan, anders krijg je een onverwacht resultaat.

Stap 2

Maak het feest verkleed. Zodra het script is geschetst, moet u nadenken over hoe u de actie onvergetelijk kunt maken voor kinderen. En welk kind verandert niet graag in iemand? Daarom krijgt u een groot aantal konijntjes, beren, prinsessen, verschillende helden van films en tekenfilms.

Stap 3

Opdrachten uitdelen aan ouders. Ze kunnen geld inzamelen en souvenirs kopen (lieve cadeaus en klein speelgoed), allerlei grappige prijsvragen en scènes bedenken en repetities houden. Thuis kunnen kinderen worden geholpen om rijmpjes en liedjes te kiezen en te leren. Het kan heel leuk zijn om een scène uit een sprookje na te spelen, waarbij zowel volwassenen als kinderen betrokken zijn.

Stap 4

Doe een repetitie. Dit moet niet voor volwassenen worden gedaan, maar voor kinderen. Gewoon zodat ze niet verlegen en bang zijn (heel kleine vertegenwoordigers van de kleuterschool kunnen huilen). Je kunt een paar keer oefenen om te consolideren. Zodat de jongens de sfeer van de vakantie kunnen voelen en de beperking kunnen overwinnen. Scheld kinderen niet uit, ze moeten begrijpen dat jij ook plezier hebt. En vermijd in het algemeen allerlei conflicten - praat rustig met baby's, zoek naar compromissen met hun ouders. Anders faalt de organisatie.

Stap 5

Zo hoeft u op de afgesproken dag alleen volgens plan te handelen. Natuurlijk zijn sommige verrassingen niet uitgesloten (iemand kan ziek worden of in de war raken), maar raak niet in paniek. Je kunt de acteurs altijd vervangen door iemand anders.

En als de matinee voorbij is, kun je rustig ademhalen! Maar alleen tot de volgende keer.

Aanbevolen: