Hoe Tango Te Dansen?

Inhoudsopgave:

Hoe Tango Te Dansen?
Hoe Tango Te Dansen?
Anonim

Tango is een dans van passie en liefde. Zelfs een beginner kan het onder de knie krijgen. Deze dans verdraagt geen haast, maar traagheid is hier ongepast. Om tango uit te voeren, zoals in de liefde, volstaat het om naar je lichaam te luisteren en je partner volledig te gehoorzamen. Alle bewegingen moeten charismatisch, speels, energetisch worden uitgevoerd - alsof dit het laatste moment in je leven is!

Hoe tango te dansen?
Hoe tango te dansen?

Tango alleen voor twee

Argentijnse dans kan niet worden uitgevoerd zonder een partner. De man is de leider. Hij moet zijn ogen niet van zijn partner afhouden tot de allerlaatste akkoorden, om haar zijn bewondering en aanbidding te tonen. De man ondersteunt de vrouw gedurende de hele voorstelling, begeleidt haar, leidt haar in de dans, helpt draaien en draaien, ondersteunt in bochten en draaien, gooit en laat haar op de grond zakken. Een vrouw, hoe ervaren ze ook zijn in dansen, moet haar partner vertrouwen, hem gehoorzamen, zijn bewegingen en verlangens voelen. Ze moet vrouwelijkheid uitstralen, soepel zijn.

U kunt beginnen met oefenen zonder partner/partner. De man/vrouw techniek moet voor een spiegel worden geoefend, je kunt een tutorial gebruiken of een instructeur vragen. In het laatste stadium, bij het beheersen van de dans, is het onmogelijk om zonder een paar te doen, en nog meer, het is onmogelijk om de tango alleen te spelen.

De eerste stappen

De passen zijn het belangrijkste element van alle tangobewegingen. Voor elk sterk akkoord van de melodie moet een stap worden gemaakt (meestal worden ze afgewisseld met rustige beats met tussenpozen van 1-2 seconden). Oefen een of twee in een langzaam tempo en ga dan verder met de standaard tangobeweging: twee snelle passen op sterke melodische akkoorden en één langzame stap.

De bewegingsrichting in deze dans doet er eigenlijk niet toe. Je kunt met de klok mee langs de omtrek van de hal lopen, tegen de klok in, langs de kamer of langs de rand ervan. Als je niet alleen op het podium staat, leer dan snel van richting te veranderen om niet in botsing te komen met andere dansers. Bij het achteruit rijden kan het hoofd naar de zijkant worden gedraaid zodat er overzicht is van wat er achter de rug gebeurt. De vrouw moet naar rechts kijken, de man naar links.

De techniek om de benen te bewegen is vrij eenvoudig: plaats eerst je voet op je tenen, dan op een volle voet, alsof je het glijden op het oppervlak nabootst. Het lichaam moet iets naar voren worden verschoven, de pas begint bij de teen en de voorste helft van de voet. Benen moeten meer gestrekt zijn dan normaal, veerkrachtig, maar soepel.

Om alle tangofiguren onder de knie te krijgen, moet je niet meer dan 2-3 elementen in één les repareren. Geniet tijdens je workouts van elke beweging, heb plezier en word geladen met emoties.

Dansfiguren

Nadat u de basisstap onder de knie hebt, gaat u verder met penetraties, bochten, bewegingen. Je kunt tangofiguren naar eigen inzicht combineren, het is helemaal niet nodig om een strikt algoritme te volgen.

La Cadencia - Neem twee stappen zonder te bewegen.

La Caza is de tweede stap na de eerste, zonder te bewegen.

Las Cunitas - Stapt vooruit, achteruit of zijwaarts met een lichte draai in elke richting. Met deze vorm kun je gracieus rond obstakels of andere paren buigen.

El Circulo - bewegen in een grote cirkel met een geleidelijke draai. Dit cijfer helpt ook om andere paren niet aardig te benaderen.

Salida is een stappenfiguur die de letter U vormt. De tweede optie is een tangofiguur van stappen langs een grote letter L.

Complexere elementen zijn slechts een afwisseling van een paar eenvoudige vormen. Om een mooie en levendige dans uit te voeren, voel je vrij om de beheerste elementen te combineren en te combineren.

Experimenteer met stappen, bewegingen, attributen. Het meest populaire tangosymbool is een scharlaken roos, geklemd in de tanden van een partner.

Begin bijvoorbeeld met een stap op zijn plaats, neem dan een reeks stappen opzij, draai scherp 180 graden, maak een diepe achterwaartse buiging en beweeg dan weer in een cirkel, waarbij u de lengte van de stappen verandert.

Aanbevolen: