Welke Wateren Zijn Veilig Om In Te Zwemmen?

Welke Wateren Zijn Veilig Om In Te Zwemmen?
Welke Wateren Zijn Veilig Om In Te Zwemmen?

Video: Welke Wateren Zijn Veilig Om In Te Zwemmen?

Video: Welke Wateren Zijn Veilig Om In Te Zwemmen?
Video: Hoe word je de snelste zwemmer? | De Buitendienst over zwemmen 2024, April
Anonim

Op een warme zomerdag is er een onweerstaanbare drang om van de benauwde stad naar het strand te gaan om te genieten van de verfrissende koelte van het water en te ontspannen in de schaduw van de kustvegetatie. Voordat u besluit het zwemseizoen te openen, moet u ervoor zorgen dat u een plek kiest om te ontspannen en een zwembad om te zwemmen.

Welke wateren zijn veilig om in te zwemmen?
Welke wateren zijn veilig om in te zwemmen?

Om er zeker van te zijn dat het door u gekozen water veilig is om in te zwemmen, zoekt u er informatie over op internet of in uw lokale media. In de regel wordt tijdens het zwemseizoen (van mei tot september) sanitaire en epidemiologische controle van waterlichamen en stranden in of nabij steden uitgevoerd. Als de onderzochte rustplaats voldoet aan de sanitaire normen, dan wordt hierover informatie naar de bewoners gebracht via de media of door borden op de stranden te plaatsen met de woorden "Zwemmen is verboden!" of "Baden is toegestaan."

Als de kustzone niet is aangelegd, is het onwaarschijnlijk dat het waterlichaam de status van vergund recreatiegebied krijgt voor gebruik. Wanneer het strand bezaaid is of vol met bouwapparatuur, dan is zo'n waterlichaam niet geschikt om te zwemmen. Alleen een goed onderhouden, gecontroleerde kustzone is een indicator voor de veiligheid van een waterlichaam.

Ideaal om te zwemmen is het stuwmeer, waarvan de oevers zijn voorzien van kleedhokjes, toiletten, afvalcontainers en een parkeerplaats. Er moet ook een medisch centrum en een professionele hulpverlener aanwezig zijn.

Bij het verkrijgen van toestemming voor het gebruik van een waterlichaam als recreatiegebied wordt ook rekening gehouden met de aanwezigheid van douches, sportvelden, verhuur van zwemfaciliteiten en een eetcafé. Voor kinderen is er bij de vijvers een speciale ondiepwaterzone omheind, waar zwemmen veilig is.

De bodem van de vijver, veilig om in te zwemmen, moet vrij zijn van vuil en dikke algen. Een industriële onderneming mag niet in de buurt van het waterlichaam worden gevestigd, omdat er altijd een risico bestaat op verontreiniging van het reservoir met giftige chemicaliën tijdens hun lozing.

Reservoirs met stilstaand water zijn ook niet geschikt om in te zwemmen, omdat ze altijd een dichtgeslibde bodem hebben en door het gebrek aan stromend water vermenigvuldigen schadelijke bacteriën en parasieten zich snel, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van ernstige ziekten.

Aanbevolen: