Hoe Pluk Je Wilde Paddestoelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Pluk Je Wilde Paddestoelen?
Hoe Pluk Je Wilde Paddestoelen?

Video: Hoe Pluk Je Wilde Paddestoelen?

Video: Hoe Pluk Je Wilde Paddestoelen?
Video: Wilde paddenstoelen plukken met Edwin Florès 2024, April
Anonim

De herfst wordt beschouwd als een geweldige tijd om paddenstoelen te plukken. Je kunt ze tot laat in de herfst in Centraal-Rusland verzamelen. Deze activiteit is erg spannend en gezond. Bij het plukken van paddenstoelen moet u zich echter aan bepaalde regels houden.

Hoe pluk je wilde paddestoelen?
Hoe pluk je wilde paddestoelen?

instructies:

Stap 1

Het is het beste om paddenstoelen te plukken na regen. Zorg ervoor dat je schoenen lichtgewicht en waterdicht zijn en zorg ervoor dat je iets op je hoofd doet om te voorkomen dat je door verschillende insecten wordt gebeten. Om het gemakkelijker te maken om de paddenstoel te vinden, neem je een lange stok - het is handig om het gebladerte en het gras uit elkaar te duwen.

Stap 2

Om in de toekomst vergiftiging met giftige paddenstoelen te voorkomen, verzamel je die paddenstoelen die je goed kent.

Stap 3

Het is aan te raden om in de ochtend paddenstoelen te gaan zoeken. Op dit moment is de dauw nog niet verdwenen en zullen de paddenstoelen gemakkelijk te herkennen zijn.

Stap 4

De beste container voor het plukken van champignons is een rieten mand. Het is licht en paddenstoelen zullen er niet in worden herinnerd. Leg de champignons met de kop naar beneden in de mand om ze intact te houden.

Stap 5

Als je een hele grote paddenstoel vindt, haast je dan niet om hem in de mand te doen. Deze paddenstoelen zijn meestal wormachtig en kunnen andere paddenstoelen infecteren.

Stap 6

Zorg ervoor dat u de paddenstoelen afsnijdt om het mycelium niet te beschadigen. Daarna is het beter om het mycelium te bedekken met bladeren of naalden zodat op deze plek weer paddenstoelen groeien.

Stap 7

Veel paddenstoelen zijn te vinden aan bosranden, heuvels, in schaduwrijke ravijnen. Schimmels komen zelden voor in te donkere en dichte bossen, in hoog gras.

Stap 8

Kom je paddenstoelen tegen, dan hoef je ze niet met een stok of voet omver te werpen. Voor mensen zijn deze paddenstoelen giftig, maar voor elanden, beren en vogels zijn dergelijke paddenstoelen een echte delicatesse.

Aanbevolen: