Hoe Is Wereldvisdag?

Hoe Is Wereldvisdag?
Hoe Is Wereldvisdag?

Video: Hoe Is Wereldvisdag?

Video: Hoe Is Wereldvisdag?
Video: Hoe is het met de oude cast van Pippi Langkous? | NU.nl 2024, Maart
Anonim

Op 27 juni wordt over de hele wereld Fishing Day gevierd. Deze feestdag werd in 1984 in Rome vastgesteld tijdens de Internationale Conferentie over de regulering en ontwikkeling van de visserij. Sindsdien is het in veel landen op grote schaal gevierd door amateurs en professionals in de visserij.

Hoe is Wereldvisdag?
Hoe is Wereldvisdag?

Voor sommige mensen is vissen een hobby, een manier om een pauze te nemen van de stedelijke beschaving, voor anderen is het een baan en een middel om zichzelf en hun gezinnen te voeden. Maar zowel die als anderen zijn zeker - vissen helpt om spirituele en fysieke kracht te versterken, verhardt, maakt het mogelijk om te communiceren met dieren in het wild.

De Internationale Dag van de Visserij werd georganiseerd om aandacht te vragen voor dit soort activiteiten, om te herinneren aan de naleving van de regels van de visserij, om de mensen te markeren voor wie vissen een professionele activiteit is.

Fishing Day wordt gevierd aan de oevers van rivieren, meren, zeeën en andere wateren. In veel delen van de wereld worden op dit moment verschillende festivals, wedstrijden en competities gehouden. Ook worden er allerlei masterclasses over de kunst van het bezitten van een hengel georganiseerd. Feestelijke evenementen brengen ervaren professionals, amateurs en beginners samen. Onder de deelnemers aan de wedstrijd zie je niet alleen mannen, maar ook vrouwen en kinderen.

Een verplicht onderdeel van de vakantie zijn individuele en teamviswedstrijden. Hier worden de winnaars onthuld: wie heeft de grootste vangst, wie heeft de grootste vis gevangen. In de regel krijgen de gelukkigen waardevolle prijzen. De belangrijkste vereisten voor deze wedstrijden zijn dat er op een eerlijke manier gevist moet worden. Gebruik geen netten, elektrische hengels of andere stroperijuitrusting en -apparatuur.

Na de wedstrijd worden alle gasten en deelnemers aan het feest getrakteerd op gebakken vis en aromatische vissoep. Ze amuseren alle aanwezigen met kostuumvoorstellingen, liedjes, dansjes en interessante spelletjes.

Wereldvisdag verenigt miljoenen mensen over de hele wereld, op de een of andere manier geassocieerd met vissen. Veel vissers beschouwen deze dag als hun beroepsvakantie.

Aanbevolen: