Hoe Te Beginnen Met Gefeliciteerd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Beginnen Met Gefeliciteerd
Hoe Te Beginnen Met Gefeliciteerd

Video: Hoe Te Beginnen Met Gefeliciteerd

Video: Hoe Te Beginnen Met Gefeliciteerd
Video: Handletteren: Gefeliciteerd 2024, April
Anonim

Een verplicht attribuut van bijna elke vakantie is een felicitatiewoord ter ere van de held van de gelegenheid. Als je wilt dat je toespraak lang interessant en gedenkwaardig klinkt, zorg dan voor een mooie introductie.

Hoe te beginnen met gefeliciteerd
Hoe te beginnen met gefeliciteerd

Noodzakelijk

  • - papier;
  • - pen.

instructies:

Stap 1

Elke felicitatietekst bestaat uit drie hoofdcomponenten: een begroetingswoord, felicitaties (met een onmisbare vermelding van de gelegenheid voor de viering) en wensen. Het is in deze volgorde dat je je toespraak moet opbouwen.

Stap 2

Als je geen uitstekende spreker en meester bent in geïmproviseerd, bereid dan van tevoren een felicitatietekst voor. Schrijf de woorden die je wilt zeggen op papier en lees ze meerdere keren. Oefen indien nodig hardop. Zo'n grondige benadering van zaken stelt u in staat om tijdens de viering gemakkelijk en zelfverzekerd te spreken.

Stap 3

Een belangrijk punt in het welkomstwoord is het adres. Als u familieleden feliciteert, kunt u gemakkelijk contact met hen opnemen, omdat u in familiekring communiceert. Het is raadzaam om een felicitatietekst gericht aan een collega of baas te beginnen met de naam en patroniem van de held van de gelegenheid.

Stap 4

Een fascinerend incident uit het leven van de jarige zal helpen om het begin van felicitaties intrigerend en ongewoon te maken. Vertel de aanwezigen een interessante aflevering waarin u getuige of directe deelnemer was. Onthoud bijvoorbeeld op de verjaardag van je zoon hoe je zijn eerste verjaardag hebt gevierd, vertel de grappige kleine dingen over deze onvergetelijke gebeurtenis. Op een officieel evenement kun je feliciteren met de woorden dat je collega of baas niet alleen een uitstekende specialist en een echte meester in zijn vak is, maar ook een persoon met een passie voor vele interessante hobby's, een geweldige vriend, enzovoort. Het belangrijkste is dat je woorden niet bekend zijn en overeenkomen met de sfeer van de viering.

Stap 5

Ga na het inleidende gedeelte verder met felicitaties en wensen. Deze elementen van een feestelijke toespraak moeten ook worden voorbereid op basis van de kenmerken van het evenement en de persoon tot wie u ze richt. Uw woorden zullen het meeste effect hebben als ze oprecht en vanuit een zuiver hart worden uitgesproken.

Aanbevolen: