Hoe Vastenavond Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Vastenavond Te Vieren?
Hoe Vastenavond Te Vieren?
Anonim

Vastenavond is de laatste week voor het begin van de vastentijd. Vroeger werd het op grote schaal en op grote schaal gevierd, voor elk van de zeven dagen was er een speciaal ritueel. En natuurlijk was de hoofdpersoon van Maslenitsa een pannenkoek - een oud heidens symbool van de zonnegod Yarila. Nu is het moeilijk om oude tradities in acht te nemen - waar kunnen werkende vrouwen tijd vinden om elke dag pannenkoeken te bakken en vervolgens gasten te ontvangen? Een vrije dag kan echter worden besteed aan de oude Russische feestdag en een hele dag plezier geven aan familie en vrienden.

Hoe vastenavond te vieren?
Hoe vastenavond te vieren?

Noodzakelijk

  • - pannekoeken;
  • - een knuffeldier van Winter.

instructies:

Stap 1

Het symbool van Maslenitsa is de beeltenis van de winter, die op de zesde dag van de Maslenitsa-week zou worden verbrand. Bereid een tweepolig dwarsstuk voor. Het lichaam en het hoofd worden aan de verticale paal bevestigd en de armen aan de horizontale paal. Voor de vervaardiging van de romp kunt u riet of kreupelhout gebruiken. Naai een kleurrijke jurk, gezicht en haar voor de winter van oude lompen. Het maken van een knuffeldier is op zich al een reden voor plezier en het realiseren van creatieve fantasieën.

Stap 2

Stel een feestdag in voor een vrije dag - zaterdag of zondag, en nodig vrienden en familie uit. Het is beter om Vastenavond in het bos te vieren, omdat het verbranden van een beeltenis in de stad vragen kan oproepen bij wetshandhavingsinstanties. Plan van tevoren een geschikte opruiming die voor iedereen geschikt is. Monteer Winter's Beeltenis op een paal in de sneeuw.

Stap 3

Je kunt pannenkoeken meenemen, of je kunt ze bakken in het bos bij het vuur. Natuurlijk zijn dit onnodige klusjes, maar het plezier van het eten van een hete, hete pannenkoek op een ijzige dag is het waard. Neem beslag mee - het past comfortabel in een plastic fles, een koekenpan, een deegspatel en wat zonnebloemolie. Je kunt om de beurt pannenkoeken bakken zodat het niet saai wordt.

Stap 4

Bedenk van tevoren prijsvragen zodat de vakantie niet neerkomt op het eten van pannenkoeken. Traditioneel Russisch plezier is touwtrekken. Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen. Vertrappel in de sneeuw een cirkel die breed genoeg is en organiseer "hanengevechten". De deelnemers trekken één been in, houden het met hun hand vast en springen op het andere, terwijl ze proberen de tegenstander met hun schouder uit de cirkel te duwen. Iedereen wordt in paren verdeeld. Een van hen is geblinddoekt, de ander houdt een been vast. Het blijkt het duet "Arme blinde kat Basilio en de ongelukkige vos Alice". Koppels starten de competitie - wie zal de afstand sneller gaan. De "vos" leidt de "kat", de "kat" ondersteunt de "vos" bij de arm.

Stap 5

Nadat iedereen is aangereden, steekt u de vogelverschrikker in brand door deze af te dekken met kreupelhout en indien nodig ontvlambare vloeistof toe te voegen. Iedereen staat in een kring en leidt een ronddans rond met de traditionele woorden: "Brand, brand duidelijk, zodat het niet uitgaat!" "Vertrek, winter, kom, lente!" Als het vuur een beetje uit is, kun je over het vuur springen. Men geloofde dat de rook alle zonden die zich tijdens de winter hadden opgehoopt, reinigt. Maar zelfs zonder rekening te houden met de praktische voordelen, is het erg leuk.

Aanbevolen: