Moderne Tataarse Vakanties

Inhoudsopgave:

Moderne Tataarse Vakanties
Moderne Tataarse Vakanties

Video: Moderne Tataarse Vakanties

Video: Moderne Tataarse Vakanties
Video: 'Machoman' Poetin op vakantie in Siberië - RTL NIEUWS 2024, April
Anonim

Tataren zijn een oud volk dat hun tradities in ere houdt. Volgens de gewoonte gaan elke donderdag en zaterdag mannen naar de moskee voor gebed. Mulla leert hoe correct te bidden, zodat de Tataren deze kennis verder kunnen doorgeven aan hun kinderen.

Moderne Tataarse vakanties
Moderne Tataarse vakanties

Mensen die op het platteland wonen, zijn religieuzer dan stedelingen. Het is dankzij deze bewoners dat de gebruiken en feestdagen die een nationale schat zijn geworden, bewaard zijn gebleven. Dergelijke vakanties worden nog steeds gehouden.

De belangrijkste Tataarse feestdag

Sabantuy is de meest favoriete feestdag van de Tataren. Vier het op grote schaal en massaal. De wortels gaan terug tot de oudheid tot de heidenen. In die tijd waren de mensen ervan overtuigd dat ze, om een goede oogst te krijgen, moesten bevredigen en om land vragen.

Hiervoor werd aan het begin van de lente pap gekookt in de velden en in de grond begraven. Eieren en graan werden daar ook naartoe gestuurd. Het land moest opwarmen en de Tataren royaal van een oogst voorzien.

De vakantie heeft het overleefd en wordt nu gehouden, maar dan in de zomer. De voorbereiding daarop begint in het najaar. Meisjes bereiden outfits met hun eigen handen om ze te demonstreren aan mensen die naar de vakantie kwamen. Jonge mannen tonen kracht en behendigheid tijdens de wedstrijd op paarden, zonder welke geen sabantui voorbijgaat.

Sinds 2003 heeft UNESCO deze feestdag opgenomen in de lijst van cultureel erfgoed en wordt het erkend als een nationale feestdag van de Tataren. Het wordt niet alleen in Tatarstan gevierd, maar op alle plaatsen waar de Tataarse diaspora leeft. Tataren zijn zeer hartelijke en gastvrije mensen, dus vieren ze zichzelf niet. De hele bevolking sluit zich bij hen aan, ongeacht hun nationaliteit.

Feestdagen van de gravers

De belangrijkste feestdagen onder de Tataren worden geassocieerd met werk op de grond. Een van hen is Sambele. Het symboliseert het einde van de landbouwwerkzaamheden in de herfst. Mensen verheugden zich tot de lente over de komende rust.

Jongeren keken uit naar de herfst, ook omdat het tijd was voor bruiloften. Het was op deze feestdag dat koppels werden geselecteerd voor het huwelijksleven tijdens dansen en liedjes. Tegenwoordig worden in een plechtige sfeer landarbeiders beloond die zich hebben onderscheiden en een goede oogst hebben behaald.

De vakantie gaat altijd gepaard met concerten met etnische sferen. Dankzij de Sambele-vakantie krijgen jongeren liefde voor het werk op aarde bijgebracht en onderhouden ze een band tussen generaties.

Een andere Tataarse feestdag van boeren is Navruz Bayram. De viering ervan wordt geassocieerd met de dag van de lentezonnewende. Het markeert het begin van het zonnejaar, het ontwaken van de aarde en het naderende begin van het zaaiseizoen. Dit is een gewone vakantie waarop het hele gezin zich met plezier voorbereidt. Op de dagen van deze feestdag vinden er veel verschillende rituelen plaats. Maar de verering en het respect van de oudere generatie is altijd bewaard gebleven.

Aanbevolen: