Spaans Festival San Fermin: Voor Wie De Zenuwen Wil Prikkelen

Spaans Festival San Fermin: Voor Wie De Zenuwen Wil Prikkelen
Spaans Festival San Fermin: Voor Wie De Zenuwen Wil Prikkelen

Video: Spaans Festival San Fermin: Voor Wie De Zenuwen Wil Prikkelen

Video: Spaans Festival San Fermin: Voor Wie De Zenuwen Wil Prikkelen
Video: Chupinazo 2012...viva San Fermín!!!! .wmv 2024, April
Anonim

Elk jaar vindt van 6 tot 14 juli in de Spaanse stad Pamplona een ongewoon en spectaculair festival van San Fermin plaats. Dit festival is opgedragen aan de bisschop van Pamplona Saint Fermin, die de stad in de 16e eeuw van de pest heeft gered. Aanvankelijk was de feestdag religieus, maar later werd het een favoriet volksfeest, dat talloze toeristen naar Pamplona trok.

Spaans festival San Fermin: voor wie de zenuwen wil prikkelen
Spaans festival San Fermin: voor wie de zenuwen wil prikkelen

De vakantie begint in de vroege ochtend van 6 juli. Op deze dag verkleden de lokale bevolking zich in nationale Baskische kostuums en gaan ze naar het centrale plein, gelegen voor de gemeente. Om 12.00 uur kondigt een speciale flare-opname aan dat het feest officieel is begonnen. Het festival gaat gepaard met concerten, optredens van muzikale ensembles, optredens, vuurwerk, een parade van maskers, een groot aantal heerlijke gerechten en alcohol.

Op 7 juli vindt er een processie plaats met het standbeeld van San Fermin door de stad, die eindigt met een religieuze mis. Ook op de vakantiedagen wordt er een kermis gehouden waar u zich kunt amuseren, souvenirs kunt kopen, kunt genieten van een verscheidenheid aan Spaanse gerechten en een verscheidenheid aan drankjes. Elke avond barst de lucht van vuurwerk.

Maar het hoogtepunt van de vakantie zijn de races van de stieren, de encierro genaamd. Dit woord betekent 'op slot'. Om 8 uur 's ochtends gaan de poorten van de omheiningen open, en woedende stieren breken eruit om door de omheinde straten te rennen die naar de arena leiden, waar 's avonds het stierenvechten met professionele stierenvechters zal plaatsvinden. Maar de stieren rennen niet alleen; waaghalzen uit de lokale bevolking en toeristen rennen voor hen uit. Bij deze test van moed en fitheid vallen wanhopige mannen, en soms vrouwen, vaak onder de hoeven van stieren of eindigen ze op hun hoorns. Maar adrenaline in het bloed weerhoudt waaghalzen niet van een riskante race.

Degenen die niet durfden te rennen, kijken naar de hartverscheurende actie vanaf de daken, vanaf kiosken, veranda-luifels en zelfs lantaarnpalen. Trouwens, de lokale bevolking verkoopt vooraf en voor veel geld stoelen op balkons.

De stieren die de arena hebben bereikt, worden in stallen gedreven om 's avonds weer te gaan vechten, maar niet met amateurs, maar met professionals. Het stierengevecht duurt enkele uren en de festiviteiten stoppen niet de hele nacht, zodat je 's ochtends terug kunt gaan naar de extreme race.

Aanbevolen: