Hoe Kom Je Naar Het Haringfestival In Nederland

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Naar Het Haringfestival In Nederland
Hoe Kom Je Naar Het Haringfestival In Nederland

Video: Hoe Kom Je Naar Het Haringfestival In Nederland

Video: Hoe Kom Je Naar Het Haringfestival In Nederland
Video: Alleen Nederlanders lusten dit! 2024, Mei
Anonim

Het Haringfestival, of Vlaggendag, wordt in Nederland gevierd op de eerste of tweede zaterdag in juni, wanneer de in mei gevangen vis en goed gezouten in de schappen ligt.

Hoe kom je naar het haringfestival in Nederland
Hoe kom je naar het haringfestival in Nederland

instructies:

Stap 1

Ontdek wanneer dit jaar de Vlaggendag precies in Nederland wordt gevierd (het wordt zo genoemd, omdat alle vissen die op de feestdag worden verkocht, zijn versierd met miniatuur nationale vlaggen van het land). In de regel vinden festiviteiten plaats op de eerste zaterdag van juni, maar als het helemaal aan het begin van de maand valt, kan de vakantie worden uitgesteld tot de tweede zaterdag. Het belangrijkste is dat het hoofdproduct rijp is voor de schappen - haring gevangen in mei en op een speciale manier gezouten met een ideaal vetgehalte van 14 procent.

Stap 2

Koop een toeristisch pakket of koop vliegtickets naar Nederland (de enige luchthaven van Schiphol ligt vlakbij Amsterdam) en boek online een hotel. Houd er rekening mee dat u alleen een visum voor een onafhankelijke reiziger kunt krijgen als u beschikt over retourtickets en een bevestigde reservering van een woonplaats in het Koninkrijk.

Stap 3

Open een Schengenvisum waarmee u Nederland binnenkomt. Neem hiervoor contact op met een reisorganisatie voor bemiddeling of het Visa Service Center van het Koninkrijk der Nederlanden in Moskou. U kunt de vereisten voor foto's voor Schengen vinden, het visumaanvraagformulier downloaden en u aanmelden voor het indienen van een pakket documenten op de officiële website van het servicecentrum.

Stap 4

Kies een van de Nederlandse steden voor uw culturele pelgrimstocht: in elk van hen, zelfs de kleinste, wordt het haringfestival op straat gevierd. Op deze dag spelen orkesten in het centrum, worden stripwedstrijden en competities georganiseerd. En overal staan enorme vaten haring, waaruit verkopers geurige vis halen en in één beweging van botten bevrijden. De koper wordt verondersteld de haring bij de staart te vatten en meteen de hele haring in zijn mond te sturen, snackend op knapperige uien en het meest verse brood. En wie fastfood gewend is, krijgt nationale hotdogs met vis in plaats van worst aangeboden.

Aanbevolen: