Hoe Bastille-dag Wordt Gevierd

Hoe Bastille-dag Wordt Gevierd
Hoe Bastille-dag Wordt Gevierd

Video: Hoe Bastille-dag Wordt Gevierd

Video: Hoe Bastille-dag Wordt Gevierd
Video: Dutch Holidays - Liberation Day - Bevrijdingsdag 2024, April
Anonim

Bastille Day is een van de meest geliefde nationale feestdagen in Frankrijk. Op 14 juli vieren de Fransen jaarlijks de verovering van de Bastille, de voormalige koninklijke gevangenis, die als signaal diende voor de gewapende opstand van 1789 en het begin van de Franse Revolutie.

Hoe Bastille-dag wordt gevierd
Hoe Bastille-dag wordt gevierd

Deze dag wordt op grote schaal gevierd in alle delen van het land. De meeste moderne Fransen beschouwen hem echter niet langer als revolutionair. Vandaag is Bastille Day een heldere en vrolijke feestdag die alle burgers van het land verenigt, ongeacht nationaliteit, leeftijd en religie.

Het officiële programma van de feestelijke evenementen omvat een reeks speciale ballen, waarvan het belangrijkste het Grand Ball is, dat plaatsvindt aan de vooravond van de Bastille-dag, 13 juli, in de Tuilerieën.

Traditioneel wordt ter ere van de feestdag een plechtige militaire parade gehouden op de Champs Elysees. De processie begint om 10.00 uur vanuit Étoile en gaat verder naar het Louvre, waar de Franse president de parade organiseert. De processie wordt bijgewoond door militairen, speciale uitrusting, ruitereenheden van de Franse strijdkrachten, evenals vliegtuigen en helikopters.

Plezier heerst in Parijs en in het hele land letterlijk de hele dag. 's Avonds verzamelen duizenden mensen zich op de Champ de Mars om een onvergetelijke pyrotechnische voorstelling in de directe omgeving van de Eiffeltoren bij te wonen.

Tegelijkertijd organiseren de meeste Parijse cafés, bars en nachtclubs hun eigen themafeesten gewijd aan de vakantie. En praktisch in alle steden en dorpen van Frankrijk zijn er massale vieringen met dansen, vuurwerk en beroemde straatoptredens.

In onze tijd gaat Bastille Day echter vaak gepaard met vervelende incidenten. Groepen jongeren, ontevreden over het regeringsbeleid, organiseren massale autobrandstichtingen in Parijs, de buitenwijken en andere steden van de republiek. Zo werden in 2009 alleen al in Parijs 317 auto's vernield en raakten 13 gendarmes gewond bij botsingen met jongeren.

Aanbevolen: