Hoe Nauryz . Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Nauryz . Te Vieren
Hoe Nauryz . Te Vieren

Video: Hoe Nauryz . Te Vieren

Video: Hoe Nauryz . Te Vieren
Video: Celebrating Nauryz 2021 | Ms Yessengaliyeva 2024, April
Anonim

De vakantie Nauryz Meiram wordt in maart gevierd in Kazachstan, maar ook in andere oostelijke landen. Dit is de dag van de lente-equinox, het symbolische begin van het nieuwe jaar, dat sinds de oudheid door moslims en joden wordt vereerd. In verschillende landen wordt de feestdag anders genoemd, maar de essentie is hetzelfde: de vernieuwing van de aarde en de zuivering van de mens. Helaas was de viering van Nauryz jarenlang onder Sovjetregering verboden, maar vandaag zijn de oude tradities weer van kracht geworden.

Alleenstaande meisjes vieren Nauryz te paard
Alleenstaande meisjes vieren Nauryz te paard

instructies:

Stap 1

In Kazachstan bereiden ze zich voor op Nauryz, net als in Rusland - op oudejaarsavond. Als je het als een routine wilt vieren, doe dan een algemene schoonmaak, gooi onnodige spullen weg of geef ze aan de armen. Bereid je kleding voor: ze moeten helder zijn. Bereid van tevoren zeven gerechten voor op de feesttafel, of één gerecht, maar dan met zeven producten. Zeven is het magische getal van de vakantie, het moet worden nageleefd. Traditionele traktatie - "nauryz kozhe", die in een grote ketel wordt gekookt. Het vermengt vers schapenvlees en oud vlees (wat symbool staat voor de vernieuwing van de natuur) en schenkt verse melk. Naast melk en vlees zijn de essentiële producten voor Nauryz granen, kwark, uien, vet.

Stap 2

In Kazachstan wordt Nauryz de afgelopen jaren op grote schaal gevierd met massale festiviteiten. Games voor mannen worden gehouden op pleinen en parken. Probeer een boog te schieten en het doel te raken - en je wordt de koning van de vakantie. De verliefden op Nauryz moeten als stel gaan, de man zou het meisje een haarborstel, spiegel of parfum, aromatische olie moeten geven. Als reactie geeft het meisje de verloofde een traktatie, gebakken met haar eigen handen. Als er eenzame jongeren op het feest zijn, spelen ze het spel "Catch the Girl". een ongehuwde bestijgt een paard en alleenstaande mannen proberen het van dit paard te verwijderen. Op deze dag worden ook paardenraces gehouden.

Stap 3

Nauryz is een dag van barmhartigheid. Sinds de oudheid wordt gezegd dat er op de dag van de lente-equinox geen koning of slaaf is, dat wil zeggen dat iedereen gelijk is en elkaar moet helpen. Het belangrijkste postulaat van de feestdag: "Als iemand je met een steen slaat, behandel hem dan met voedsel." Veel mensen organiseren liefdadigheidsevenementen in Nauryz, helpen ouderen of kinderen, behoeftigen. Als je een verlangen naar creatie voelt, maak dan elke drinkbron schoon - een put of aryk, een beek, plant een boom.

Aanbevolen: