Thanksgiving In De VS

Thanksgiving In De VS
Thanksgiving In De VS

Video: Thanksgiving In De VS

Video: Thanksgiving In De VS
Video: Joey vs. Thanksgiving Turkey: Who Wins? | Learn English with Friends 2024, April
Anonim

Elke laatste donderdag van november moeten Amerikaanse luchthavens in een noodmodus werken en veranderen de wegen in één continue file. Dit wordt verklaard door het feit dat iedereen haast heeft om naar huis te gaan - om de kalkoen in de familiekring te proeven en om de wereld te bedanken voor alle goede dingen die vorig jaar zijn gebeurd.

Thanksgiving in de VS
Thanksgiving in de VS

Amerikanen vieren Thanksgiving Day, het is praktisch de basis van nationale integriteit. Een vakantie verscheen bijna toen het land zelf verscheen. De eerste kolonisten uit Engeland kwamen in 1620 na een reis met het Mayflower-schip aan op het land dat later de staat Massachusetts werd. Maar het land was onherbergzaam en de winter was zo streng dat de helft van de kolonisten in het eerste jaar stierf. De Indianen kwamen de overlevenden te hulp. Zij waren het die wijs advies gaven over welke gewassen kunnen worden verbouwd en welke niet zullen opleveren.

De landbouwactiviteiten van het volgende jaar droegen rijke en overvloedige vruchten. Ter ere van de oogst werd een feestdag georganiseerd, die diende als dank aan de hogere machten en de Indianen. Zo ging de eerste Thanksgiving Day voorbij.

Het werd pas een nationale feestdag tijdens de regering van het land door George Washington. Maar de datum werd niet meteen bepaald. Aanvankelijk werd de feestdag gevierd op 26 november, daarna veranderde Lincoln de datum en vond de viering plaats op de laatste donderdag van november. Roosevelt bracht ook wijzigingen aan - nu was het de voorlaatste donderdag. Het decreet bereikte de afgelegen staten niet; Thanksgiving werd op verschillende manieren gevierd. Pas in 1941 werd definitief besloten dat de feestdag de laatste donderdag van november was.

Op deze dag verslindt het hele gezin kalkoen in cranberrysaus, zoete aardappelen, pompoentaarten, noten, yams en maïs. Dankzegging is verplicht.

Traditioneel zijn er 2 vrije dagen voor de viering. Een geweldige kans om je voor te bereiden op Kerstmis door cadeaus te kopen. In New York is er een parade ter ere van de feestdag. Ook verplicht is het kalkoenpardon dat Harry Truman heeft uitgevonden. Op het grasveld voor het Witte Huis vindt een ceremonie plaats waarbij de president gratie aankondigt voor een vogel die naar de dierentuin gaat om zijn dagen te slijten. Dit alles gebeurt onder het geweer van camera's en cameralenzen.