Hoe Is De Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag?

Hoe Is De Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag?
Hoe Is De Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag?

Video: Hoe Is De Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag?

Video: Hoe Is De Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag?
Video: America the Story of Us: Declaration of Independence | History 2024, April
Anonim

Independence Day is de belangrijkste feestdag in de Verenigde Staten, waarop Amerikanen de oprichting van hun land vieren. Dit is een dag van plezier en vreugde, patriottische stemming en gezamenlijke picknicks.

Hoe is de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag?
Hoe is de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag?

Met het begin van de zomer beginnen Amerikanen plannen te maken voor een van de beroemdste feestdagen in de Verenigde Staten - Independence Day, die traditioneel wordt gevierd op 4 juli. In 1779, precies op deze dag, ondertekenden vertegenwoordigers van 13 staten van Amerika een document in het stadhuis van Philadelphia, waarin de Verenigde Staten werden uitgeroepen tot een onafhankelijke staat van Groot-Brittannië. Maar het was pas in 1941 dat Onafhankelijkheidsdag als een officiële feestdag werd beschouwd.

Op deze feestdag is het gebruikelijk om de oprichters van Continental Progress te gedenken en hulde te brengen - de eerste Amerikaanse president George Washington, een van de belangrijkste auteurs van de onafhankelijkheidsverklaring, Thomas Jefferson en anderen. Aan de vooravond van de vakantie hangen veel Amerikanen de Amerikaanse vlag op hun daken of in hun ramen en bereiden ze traditionele gerechten voor de festiviteiten.

Het belangrijkste evenement van Independence Day is de parade, die om 12.00 uur plaatsvindt in Washington DC. Tijdens de parade lazen acteurs, gekleed in kostuums uit de 13e eeuw, de deelnemers aan de parade en toeristen de tekst voor van de Verklaring, het belangrijkste document dat de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten bevestigt.

Tijdens de vakantie zijn er in elke Amerikaanse stad massale buitenfestiviteiten. Miljoenen mensen organiseren gezamenlijke picknicks met traditionele gerechten in de meest pittoreske weilanden. Populaire lekkernijen zijn onder meer gegrilde worstjes, spareribs, hotdogs, hamburgers, salades, taarten, ijs, bier en cola. De vakantie gaat gepaard met concerten van beroemde Amerikaanse bands, wedstrijden en dansen.

Sommige steden hebben hun eigen eigenaardigheden om deze vakantie te vieren. De stad Lititz, Nebraska, bijvoorbeeld, organiseert de hele winter een kaarsenfestival, gemaakt door bewoners, en in Seward, Alaska, is er een wandeling naar de top van de berg. De viering van de Onafhankelijkheidsdag wordt afgesloten met een prachtig en spectaculair vuurwerk, dat wordt georganiseerd door de gemeentehuizen.

Aanbevolen: