Hoe IJsland De Dag Van De Zeevarenden Viert

Hoe IJsland De Dag Van De Zeevarenden Viert
Hoe IJsland De Dag Van De Zeevarenden Viert

Video: Hoe IJsland De Dag Van De Zeevarenden Viert

Video: Hoe IJsland De Dag Van De Zeevarenden Viert
Video: Daði Freyr (Daði u0026 Gagnamagnið) – Think About Things (Official Video) 2024, April
Anonim

Elk jaar op de eerste zondag in juni viert IJsland de Dag van de Zeevarenden. De vakantie is van groot belang voor de staat. Dit is de enige dag van het jaar waarop alle schepen in de haven liggen en zeilers feest kunnen vieren met hun families.

Hoe IJsland de Dag van de Zeevarenden viert
Hoe IJsland de Dag van de Zeevarenden viert

Officieel werd Zeeliedendag uitgeroepen tot een feestdag in 1937, toen een petitie van de IJslandse Maritieme Vereniging bij de autoriteiten weerklank vond. Sindsdien wapperen op elke eerste zondag van juni de vlaggen van IJsland op straat, wat alleen typisch is voor nationale vieringen. Ondanks het feit dat het aandeel zeelieden in vergelijking met de rest van de bevolking van het eiland verwaarloosbaar is, streven alle inwoners van dit land ernaar om van de door hen zo vereerde vakantie te genieten.

Elk jaar zijn de vieringen verdeeld in twee delen: formeel en informeel. In het kader van de eerste vindt de huldiging van vooraanstaande zeilers plaats met onderscheidingen, medailles en certificaten. In de regel worden woorden van dankbaarheid ontvangen door die mensen in wiens leven er niet alleen grote vangsten zijn, maar ook prestaties die zijn gepleegd in de strijd tegen het zee-element. Er worden recepties voor hen en de ervaren zeilers georganiseerd.

Na afloop van het officiële gedeelte van de viering begint een grootschalig informeel Zeefestival. Dit enorme feest brengt misschien wel de overgrote meerderheid van IJslanders samen. Hierop kunt u deelnemen of de "zeewolven" bewonderen, die hun vaardigheid tonen in het redden van drenkelingen, en ook allerlei zeilwedstrijden houden. Bovendien is geen enkele Dag van de Zeeman compleet zonder de reconstructie van zeeslagen, enz.

Deze vakantie trekt toeristen uit vele delen van de wereld naar het eiland, omdat het mensen helpt om de 'geest van IJsland', dat zo trots is op zijn visindustrie, volledig te ervaren. We kunnen zeggen dat vissen eigenlijk het hele eiland "voedt". Dag van de zeeman gaat altijd gepaard met parades en concerten, liederen en dansen, evenals zeevruchten. Heerlijke delicatessen, samen met de gebruikelijke inktvis en gedroogde vis, kunnen door iedereen worden geproefd, en schuimend bier stroomt altijd als een rivier op dit festival.

Aanbevolen: