Hoe Wordt Wereld Oceanen Dag Gevierd?

Inhoudsopgave:

Hoe Wordt Wereld Oceanen Dag Gevierd?
Hoe Wordt Wereld Oceanen Dag Gevierd?

Video: Hoe Wordt Wereld Oceanen Dag Gevierd?

Video: Hoe Wordt Wereld Oceanen Dag Gevierd?
Video: Wereld Oceaan Dag 2014 2024, April
Anonim

World Oceans Day is een relatief nieuwe feestdag. Voor het eerst werd het idee om het te houden geuit in 1992 in Rio de Janeiro op de internationale top. En in 2008 keurden de Verenigde Naties deze datum officieel goed, dus nu op 8 juni - dit is de dag dat Wereldoceanendag wordt gevierd - worden er over de hele wereld verschillende thema-evenementen gehouden.

Hoe wordt Wereld Oceanen Dag gevierd?
Hoe wordt Wereld Oceanen Dag gevierd?

instructies:

Stap 1

Het doel van Wereldoceanendag is om aandacht te vragen voor de problemen van een gebied dat in het gewone leven verre van de aandacht van mensen is: de vervuiling van de oceanen en het verdwijnen van zeldzame dieren en planten. Op deze dag organiseren de administratie en medewerkers van verschillende aquaria, dierentuinen, dolfinaria en soortgelijke instellingen evenementen om gasten te informeren over de problemen van de oceanen. De prioritaire gebieden van dit werk zijn de naleving van de rechten van mariene bewoners, ondersteuning en verbetering van de ecologische situatie van de watervoorraden van de planeet, zorg voor de mariene en oceanische flora en fauna. Dergelijke officiële evenementen zijn een uitstekende gelegenheid om mensen zoveel mogelijk te vertellen over de problemen van de planeet, om uit te leggen dat de aarde een gemeenschappelijk huis is voor mensen en dieren, inclusief onderwaterbewoners.

Stap 2

Oceans Day wordt nu in bijna alle landen van de wereld gevierd. Bijzonder interessante evenementen zijn te zien op plaatsen met toegang tot de zee. Op de Malediven, waar het leven van mensen grotendeels afhankelijk is van de hulpbronnen van de oceaan, worden bijvoorbeeld zeer interessante evenementen gehouden. Hotels organiseren acties, waarbij zowel personeel als toeristen de mogelijkheid hebben om te duiken, waarbij ze de kustbodem en planten kunnen schoonmaken. Al het afval dat na het toeristenseizoen verschijnt, wordt ook van het oppervlak van de zee verzameld. Dergelijke oceanische "subbotniks" lijken een onbeduidende bijdrage te leveren aan de zuiverheid van de oceaan, maar ze helpen de zuiverheid van ten minste de kustzone aanzienlijk te verbeteren.

Stap 3

Wereld Oceanen Dag wordt ook op het land gevierd. Zo vond er in 2012 een hele golf van gebeurtenissen plaats in Rusland (Moskou), Zuid-Korea, Noord-Amerika en andere landen. Er werden tentoonstellingen en informatieve tentoonstellingen georganiseerd. Paviljoens in Noord-Korea werden verlicht met drie kleuren die de oceanen symboliseren: wit (ijs en stranden), blauw (zeewater) en paars (onderwaterdiepten). Tegelijkertijd brandde in New York precies dezelfde verlichting, dit was internationaal geregeld.

Aanbevolen: