Feest Van De Lente-equinox Onder De Slaven

Feest Van De Lente-equinox Onder De Slaven
Feest Van De Lente-equinox Onder De Slaven

Video: Feest Van De Lente-equinox Onder De Slaven

Video: Feest Van De Lente-equinox Onder De Slaven
Video: Slavernij u0026 abolitionisme 2024, April
Anonim

Het erfgoed en de cultuur van onze voorouders is grotendeels gebaseerd op de veranderende seizoenen en de beweging van hemellichamen, vooral de zon. Het Feest van de Lente Equinox (21 maart) is geen uitzondering en verheerlijkt de komst van Lente-Vesta, die afscheid neemt van Winter-Mara.

Feest van de lente-equinox onder de Slaven
Feest van de lente-equinox onder de Slaven

De Slaven streefden er altijd naar om in harmonie en harmonie met de natuur te leven en vierden de dagen van de veranderende seizoenen, aangezien dit de basis is van alles wat bestaat - een week voor de Equinox en een week erna.

De dag van de lente-equinox (het begin van de astronomische lente) had vele namen - Grote Dag, Krasnaya Gorka, Grote Dag, Krasnogor, Komoeditsa. Onze voorouders beschouwden deze dag als het begin van het nieuwe jaar, aangezien de Yarilo-zon de sneeuw smolt en de hele natuur herleefde en herleefde, een nieuw leven begon.

het gezegde "De eerste pannenkoek is klonterig" had oorspronkelijk een heel andere betekenis dan nu. - dat wil zeggen, beren. Sinds deze dagen vereerden ze ook de Berengod, gingen de mensen in een plechtige processie het bos in en legden gebakken pannenkoeken op stronken voor de behandeling van de To-Bear. Pas daarna begonnen de amusements- en feestelijke festiviteiten.

Op het feest van Maslenitsa en de Equinox kwamen alle leden samen om rituelen te vieren en uit te voeren. Na een lange winter waren de mensen van plan om op het veld te gaan werken en riepen ze op tot een goede oogst. Onze voorouders regelden met drielingen, wedstrijden in kracht en uithoudingsvermogen, en natuurlijk met lekkernijen en gastronomische gerechten. Van de moeilijke en saaie winter werden reinigingsrituelen gehouden. Ze werden gezuiverd door vuur en rook - ze sprongen over een vuur en een vurig wiel.

Op de dag van de lente-equinox werd veel aandacht besteed aan wat te zeggen en wat te doen, omdat men geloofde dat de kracht van deze vakantie erg groot is en dat alles wat werd gedaan een impact zou hebben op het toekomstige leven van een persoon.

Aanbevolen: