Hoe Is De Onafhankelijkheidsbewegingsdag In Tunesië?

Hoe Is De Onafhankelijkheidsbewegingsdag In Tunesië?
Hoe Is De Onafhankelijkheidsbewegingsdag In Tunesië?

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsbewegingsdag In Tunesië?

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsbewegingsdag In Tunesië?
Video: AFTERMOVIE TUNESIË 2019 2024, April
Anonim

De Independence Movement Day wordt elk jaar op 3 september gevierd in Tunesië. Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog, op deze dag, werd in de republiek een beweging voor onafhankelijkheid georganiseerd. Zijn activiteiten leidden uiteindelijk tot de volledige onafhankelijkheid van de staat van Frankrijk.

Hoe is de Onafhankelijkheidsbewegingsdag in Tunesië?
Hoe is de Onafhankelijkheidsbewegingsdag in Tunesië?

Ondanks de door de koloniale autoriteiten georganiseerde repressie tegen de deelnemers aan de nationale onafhankelijkheidsbeweging, ontwikkelde zich in het land actief militair verzet tegen de kolonialisten. Georganiseerde detachementen van boeren vernietigden de landgoederen van Franse planters, vermoordden Franse officieren, bliezen bruggen op. In 1952 en 1953 moesten de kolonisten hun gewassen oogsten onder bescherming van tanks.

Frankrijk stuurde meer dan 70.000 troepen het land binnen, maar de bevrijdingsbeweging groeide gestaag. In de samenleving groeide meer en meer protestsentimenten, het georganiseerde Tunesische proletariaat ging een harde strijd aan. In de zomer van 1955 werd Frankrijk gedwongen concessies te doen, stemde ermee in Tunesië onafhankelijkheid te verlenen, maar met dien verstande dat de staat niet het recht heeft om het buitenlands beleid van het land te bepalen.

Maar de Tunesische bevrijders kregen wel wat ze wilden. Op 20 maart 1956 werd een nieuwe overeenkomst ondertekend, die Tunesië volledige onafhankelijkheid gaf. Vanaf dat moment viert het land de Onafhankelijkheidsdag.

Habib Bourguiba werd in april 1956 tot premier van Tunesië gekozen en een jaar later werd hij de president. Bourguiba was de erkende leider van de Dustur-partij, die van andere burgerlijke partijen verschilde door sterkere banden met de brede massa's. In zijn bezit kan worden ingevoerd en onbetwistbare verdiensten in de bevrijdingsbeweging van het land.

Op de Independence Movement Day in Tunesië worden overal herdenkings- en feestelijke evenementen gehouden. Burgers van het land herinneren zich de bevrijders van de republiek, hun harde strijd voor de onafhankelijkheid van het land. In de hoofdstraat in de hoofdstad, genoemd naar de eerste president, Habib Bourguiba, worden militaire parades, bijeenkomsten en demonstraties gehouden en worden feestelijke concerten gehouden voor de stedelingen. Mensen feliciteren elkaar met het verkrijgen van vrijheid en onafhankelijkheid van hun staat. Nadat de zon ondergaat, wordt de lucht boven Tunesië verlicht met kleurrijk vuurwerk en vuurwerk.

Aanbevolen: