Hoe Kom Je Bij Het Gayatra-festival In Nepal

Hoe Kom Je Bij Het Gayatra-festival In Nepal
Hoe Kom Je Bij Het Gayatra-festival In Nepal

Video: Hoe Kom Je Bij Het Gayatra-festival In Nepal

Video: Hoe Kom Je Bij Het Gayatra-festival In Nepal
Video: Hoil Festival In Nepal🇳🇵🇳🇵 2024, Mei
Anonim

Nepal is een staat aan de voet van de Everest, een mekka voor esoterici en mystici. De hoofdstad van Nepal - Kathmandu - wordt het Florence van Azië genoemd. Er zijn zoveel monumenten van boeddhistische en hindoeïstische kunst in deze stad. Er wordt gezegd dat Nepal meer feestdagen heeft dan dagen van het jaar. Een van de meest interessante en opvallende is het Gayatra-festival, waar veel toeristen van over de hele wereld naar streven.

Hoe kom je bij het Gayatra-festival in Nepal
Hoe kom je bij het Gayatra-festival in Nepal

Het mysterieuze koninkrijk Nepal is een van de oudste staten ter wereld. Volgens de legende is Nepal samen met het Himalaya gebergte ontstaan uit de ingewanden van de aarde. Nepalezen zeggen dat er meer goden in het land zijn dan inwoners. Zelfs de traditionele begroeting - "namaste" - vertaalt zich letterlijk als het begroeten van God in je gezicht.

Er zijn veel nationale feestdagen in Nepal. Een van de meest kleurrijke wordt beschouwd als het Gayatra-festival of "Processie van de Koeien" in Kathmandu, dat begint op 5 augustus en acht dagen duurt.

De koe is een heilig dier voor Nepal. De inwoners van het land zijn er zeker van dat zij het is die de zielen van de doden naar de hemel helpt. Gayatra of het festival van de koeien is een volksfeest van liederen, dansen, straatoptochten en oude rituelen.

Nepalezen geloven dat op dit moment de god van de dood, Yamaraja, de zielen van de doden beoordeelt en beslist over hun reïncarnatie. De essentie van de Gayatra-vakantie is om dit proces te versnellen en het lot van zielen die tussen hemel en aarde vastzitten te verlichten.

Het hoogtepunt van het festival zijn honderden parades van koeien versierd met bloemen en linten. Mensen marcheren plechtig achter de heilige dieren. Dezelfde families die geen koeien hebben, verkleden een kleine jongen met een koe. Op het ritme van trommels, het gekletter van ijzer (om boze geesten weg te jagen) trekt de processie langs de belangrijkste tempels van de hoofdstad. Bewoners en toeristen die de vakantie bezoeken, overladen arme gezinnen rijkelijk met munten en voedsel.

Je kunt naar het Gayatra-festival gaan en alles met eigen ogen zien door vooraf een rondreis naar Nepal te kopen of zelf een reis te organiseren.

De kosten van tickets zijn direct afhankelijk van de tijd van het jaar en de stad van vertrek, evenals de luchtvaartmaatschappij. De tijd in Nepal is 2 uur en 45 minuten voor in Moskou. Om naar Nepal te reizen, kan een visum rechtstreeks op de luchthaven van Kathmandu of aan een andere landgrens worden afgegeven.

Maar u kunt ook een visum aanvragen bij de Ambassade van het Koninkrijk Nepal in Moskou. Om dit te doen, moet u een paspoort, twee foto's, een aanvraagformulier hebben en een consulaire vergoeding van $ 30 betalen voor een visum voor één binnenkomst voor maximaal 60 dagen. Het visum is 3 maanden geldig. Kinderen onder de 10 jaar zijn vrijgesteld van visumkosten.

Aanbevolen: