Populaire Overtuigingen In Verband Met De Doop

Inhoudsopgave:

Populaire Overtuigingen In Verband Met De Doop
Populaire Overtuigingen In Verband Met De Doop

Video: Populaire Overtuigingen In Verband Met De Doop

Video: Populaire Overtuigingen In Verband Met De Doop
Video: Dopen Joline 2024, Mei
Anonim

Driekoningen is een feestdag die al sinds de tijd van het oude Rusland wordt gevierd. Tot op heden weten niet veel mensen van de overtuigingen die verband houden met 19 januari. De tradities die onze voorouders hebben geleid, bestaan echter nog steeds, en het is de moeite waard om erover te leren voor een modern persoon.

Tekenen en overtuigingen voor de doop
Tekenen en overtuigingen voor de doop

Het was verboden om te huilen op Driekoningen. Volgens volkstekens volgt hieruit dat je door een dergelijke actie verschillende problemen en tegenslagen voor jezelf kunt aantrekken. Je zult huilen bij Driekoningen, je zult het hele jaar tranen vergieten.

Gesmolten sneeuw voor Driekoningen

Op Driekoningen gingen jonge meisjes naar de velden en verzamelden daar sneeuw. Onze voorouders geloofden dat je je gezicht moet wassen met smeltwater om je schoonheid niet te verliezen en nog aantrekkelijker te worden voor je uitverkorene. Bovendien werden de doeken gebleekt met de sneeuw die op Driekoningen viel. Daarom gingen ook al volwassen en getrouwde vrouwen het veld in.

Men geloofde dat sneeuw in de nacht van Driekoningen genezende en wonderbaarlijke eigenschappen had. Het werd speciaal verzameld en vervolgens gesmolten om te worden gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder huidziekten.

Overtuigingen over Driekoningenwater

Op kerstavond gingen ze naar de bronnen om Driekoningenwater te halen. Mensen geloofden dat het water in de nacht van Driekoningen genezend werd en ongelooflijke goddelijke kracht bezat.

Men geloofde dat wie als eerste het gewijde water in een ijsgat of in een put verzamelde, dit jaar niet ziek zou zijn. En als het water wordt gemorst, gemorst of niet naar het huis wordt gebracht, zal een persoon een snelle en moeilijke dood krijgen.

Kinderen die op Kersttijd werden geboren, moesten in de nacht van Driekoningen in een ijsgat worden gebaad, zodat ze kracht zouden krijgen van het heilige water.

Dooprituelen en -tekens

De oudste vrouw in huis moest voor de vakantie de tafelkleden tellen, zodat er altijd goede gasten in huis zouden zijn.

Als in de nacht van Driekoningen een vogel naar het raam vloog en met zijn snavel op het glas klopte, dan willen de zielen van de overledenen gebeden worden en kaarsen aansteken.

Als iemand van de familie die dag nog een lange weg te gaan had, dan zouden ze niet de vuilnis buiten moeten zetten en de as eruit moeten halen, zodat die persoon geen problemen zou overkomen.

Op de avond van 18 januari werden er kruisen over de voordeuren en ramen getrokken, zodat geen boze en boze geesten het huis konden binnendringen of familieleden op enigerlei wijze kwaad konden doen.

Matchmaking bij de doop was een voorafschaduwing van geluk in het gezinsleven.

Aanbevolen: