Hoe Kom Je Bij De Madonna Di Piedigrotta In Napels

Hoe Kom Je Bij De Madonna Di Piedigrotta In Napels
Hoe Kom Je Bij De Madonna Di Piedigrotta In Napels

Video: Hoe Kom Je Bij De Madonna Di Piedigrotta In Napels

Video: Hoe Kom Je Bij De Madonna Di Piedigrotta In Napels
Video: Ardone protagonista della Festa di Piedigrotta 2024, April
Anonim

Italianen zijn een religieus volk, het is niet voor niets dat het Vaticaan zich op het grondgebied van hun land bevindt. Elke stad in Italië heeft zijn eigen speciale feestdagen, bijvoorbeeld Napels, waar vooral de Madonna del Carmine wordt vereerd, en in de buitenwijk Piedigrotta wordt Santa Maria di Piedigrotta gevierd.

Hoe ga je naar de vakantie?
Hoe ga je naar de vakantie?

De viering ter ere van de Madonna vindt plaats op een warme Italiaanse avond van 7 op 8 september. "Piedigrotta" in vertaling uit het Italiaans betekent "aan de voet van de grot". Sinds de oudheid vinden hier volksfeesten plaats.

De inwoners van Piedigrotta zijn, net als alle Italianen, erg muzikaal. Ze componeerden lyrische en zeer melodieuze liedjes opgedragen aan Madonna. Deze stad heeft zelfs een volksmuziekfestival gewijd aan Santa Maria di Piedigrotta, waar bewoners liedjes zingen van liefde voor hun heilige.

Misschien is dit wel de meest mysterieuze Madonna ter wereld. Ze verlaat de kerk elke vijftig jaar. Er was eens een grot op deze plek waar mensen de heilige zagen. Later is hier een kerk gebouwd, waar toeristen en pelgrims van over de hele wereld komen, het heet Santa Maria di Piedigrotta.

De dag van deze Madonna wordt gevierd met plechtige processies en het verplicht zingen van volksliederen. Hoewel mensen weten dat de heilige maar eens in de vijftig jaar verschijnt, verwachten ze toch dat ze elk jaar verschijnt. In 1967 verliet Santa Maria de kerk voor de laatste keer, dat wil zeggen, in 2017 kunnen we haar volgende optreden verwachten.

Om bij het vakantiehuis te komen, moet je naar Napels, en vanuit deze stad kun je Piedigrotta gemakkelijk bereiken met de bus of taxi. In Zuid-Italië is Napels de belangrijkste bestemming, dus de keuze aan treinen is groot. Er is ook Eurostar, die u sneller uit Rome brengt dan andere. Vertrekstations van de hoofdstad zijn Garibaldi en Central Railway. Er rijden dagelijks meer dan dertig treinen tussen Rome en Napels.

U kunt ook gemakkelijk met de bus van Piazza Garibaldi komen. Als u met de auto reist, is Napels gemakkelijk te vinden, aangezien de stad aan de hoofdweg, de snelweg del Sole, ligt. Het wordt nog gemakkelijker om een tour naar het Santa Maria di Piedigrotta-festival te kopen.

Aanbevolen: