Hoe Breng Je Pasen Door Met Collega's

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Pasen Door Met Collega's
Hoe Breng Je Pasen Door Met Collega's

Video: Hoe Breng Je Pasen Door Met Collega's

Video: Hoe Breng Je Pasen Door Met Collega's
Video: Если дома разлад и ссоры, купите этот цветок 2024, Mei
Anonim

Zoals je weet valt Pasen altijd op zondag. Het is goed als je een heldere vakantie kunt ontmoeten in de kring van familieleden en vrienden. Maar hoe zit het met degenen wiens werkdag samenvalt met de belangrijkste spirituele feestdag? Natuurlijk moet je het feest niet opgeven. De viering van de Heldere Verrijzenis van Christus kan ook in een werkcollectief worden georganiseerd. Het belangrijkste is om aan een aantal vereisten te voldoen.

Hoe breng je Pasen door met collega's
Hoe breng je Pasen door met collega's

instructies:

Stap 1

Pasen is een van de belangrijkste kerkelijke feestdagen en daarom, net als alles wat met geloofskwesties te maken heeft, is het zeer persoonlijk. Je moet de viering van Pasen niet in teamverband organiseren als er onder je collega's mensen zijn die een negatieve houding hebben ten opzichte van kerkelijke sacramenten en religie in het algemeen.

Stap 2

Neem zeker contact op met uw moslim- of joodse collega's. Ontdek hoe zij denken over het vieren van orthodox Pasen. Behandel met begrip van al hun beslissingen, vergeet niet dat Pasen in de eerste plaats een feestdag van vrede en harmonie is.

Stap 3

Vergeet niet je kantoor en je werkplek op te ruimen.

Stap 4

Zelfs als je verlangen om op de een of andere manier een mooie feestdag in het team te vieren met volledig begrip wordt ontvangen, moet je je niet concentreren op de kerkelijke kant van het probleem. Plaats de viering van Pasen beter als een vreugdevolle ontmoeting van de lente, een feestdag van wedergeboorte en nieuw leven.

Stap 5

Versier het kantoor niet met iconen, hiervoor kun je beter neutrale symbolen gebruiken die associaties oproepen met de lente. Probeer in het algemeen kerkelijke eigenschappen tot een minimum te beperken, ook al werk je in een team van gelijkgestemde gelovigen. Pasen is een thuisvakantie.

Stap 6

Gemeenschappelijke Pasen kleuren zijn groen, geel en wit. Probeer je werkplek met deze kleuren te versieren. Je kunt een boeket lentebloemen op tafel zetten. Narcissen, hyacinten, tulpen, sneeuwklokjes - de keuze is vrij groot.

Stap 7

Takken van bomen met halfopen bladeren en takken van wilgen zullen ook een symbool worden van wedergeboorte en vernieuwing. Een klein boeket in een vaas van transparant geel of groen glas past perfect in het interieur en zorgt voor de juiste sfeer.

Stap 8

Voor een echt feestelijke sfeer, wend u tot traditie. In West-Europa zijn afbeeldingen van kippen, lammeren en konijnen al lang een symbool van Pasen. Op deze vrolijke en heldere vakantie zullen kleine figuren van schattige dieren een uitstekend cadeau zijn voor collega's en zullen ze het interieur van zelfs het meest strikte kantoor versieren.

Stap 9

In Rusland was het de gewoonte om haverkorrels te ontkiemen voor de vakantie en de feesttafel te versieren met groene spruiten. In de regel werd het gekiemde gras in een speciaal vat in het midden van een platte schaal geplaatst en werden beschilderde eieren langs de randen gelegd. Ook voor op kantoor is zo'n compositie makkelijk te maken.

Stap 10

Pasen vieren op kantoor betekent geen luidruchtig entertainment. Het enige wat je kunt doen is een wedstrijd uitschrijven voor het mooiste paasei. Het belangrijkste is dat de paaseieren onafhankelijk worden gemaakt.

Stap 11

Een ander paasvermaak kwam uit het VK. Daar schudden kinderen een zeef met eieren waarop de namen van de eigenaren zijn geschreven. Degene wiens ei het langst intact blijft, wordt de winnaar.

Stap 12

Met Pasen is het in sommige landen gebruikelijk om op een schommel te schommelen. Er wordt aangenomen dat met elke klim je welzijn groeit. Op kantoor kun je medewerkers natuurlijk op een stoel zwaaien, als er maar sterke mannen in het team zitten.

Stap 13

De rijke paastafel is een bijzondere gebeurtenis na de lange dagen van de Grote Vasten. Maar deze actie moet thuis plaatsvinden, naast familie en vrienden. Beperk je op kantoor tot paaskoekjes en gekleurde eieren. Als de bedrijfsregels u toestaan om de tafel te dekken, voeg dan taarten, verse groentesalades en fruit toe. Alcohol wordt afgeraden op het werk, dus sla Cahors over en ga voor sapjes.

Stap 14

Als de relatie in het team vriendelijk genoeg is, kun je drie keer met elkaar dopen. Beperk je anders tot traditionele begroetingen en het uitwisselen van paaseieren.

Aanbevolen: