Hoe Breng Je Pasen Door Met Vrienden

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Pasen Door Met Vrienden
Hoe Breng Je Pasen Door Met Vrienden

Video: Hoe Breng Je Pasen Door Met Vrienden

Video: Hoe Breng Je Pasen Door Met Vrienden
Video: ОТЛИЧНАЯ РЫБАЛКА. ГОЛАВЛЬ. СПИННИНГ. СПЛАВ. РЕКА ЛАВА 2024, Mei
Anonim

Pasen is een van de weinige orthodoxe feestdagen die zelfs door mensen die niet erg religieus zijn gevierd wordt. Traditioneel wordt Christuszondag gevierd met familie en naaste mensen. Vul deze dag met vreugde en leuke spelletjes.

Hoe breng je Pasen door met vrienden
Hoe breng je Pasen door met vrienden

instructies:

Stap 1

Spreek minimaal een dag voor Pasen met vrienden af waar je afspreekt, hoe laat en wat je gaat doen. Met de opstanding van Christus eindigt de Grote Vasten, dus het is raadzaam om het in iemands huis te vieren en een tafel te dekken die rijk is aan vlees- en visgerechten, gebak en natuurlijk eieren.

Stap 2

Beslis van tevoren - gaan jullie de dag ervoor allemaal samen koken, of neemt elk van de gasten iets lekkers van huis mee. Drinken is niet verboden met Pasen, maar aangezien het een religieuze feestdag is, probeer niet te veel alcoholische dranken te kopen.

Stap 3

Begroet je vrienden niet zoals gewoonlijk, maar met een speciale paasgroet "Christus is verrezen". En het antwoord op zo'n zin zou moeten zijn: "Waarlijk, hij is opgestaan." Daarnaast wordt aanbevolen om te dopen, dat wil zeggen, elkaar drie keer te kussen. Hiermee drukt u uw vreugde uit over de komst van Pasen.

Stap 4

Ga samen naar de kerk en luister naar de paasdienst, die anders is dan de gebruikelijke gebedsdiensten. Beter nog, kom 's nachts van zaterdag op zondag samen en stap in de processie, die na middernacht plaatsvindt. In de kerk kun je paaseieren en paaskoekjes inwijden.

Stap 5

Rol de gekleurde eieren langs de weg. Dit is een oud spel uitgevonden door voorouders om het machteloze kwaad op de heilige dag te ergeren. Selecteer een weggedeelte met een helling en laat er om de beurt eieren van los. Als kinderen met je spelen, moet je langs de randen van het pad van de eieren snoep en souvenirs neerleggen. Het kind zal de verrassing voor zichzelf moeten nemen dat het ei heeft aangeraakt. Vergeet de veiligheid niet en speel niet op de weg.

Stap 6

In de Sovjettijd was er een traditie om met Pasen naar de begraafplaats te gaan. Volgens veel geestelijken is het echter niet nodig om de zielen van de overledenen op deze dag te storen. Stel een bezoek aan de begraafplaats uit tot feestdagen als Radonitsa en Krasnaya Gorka. Het achterlaten van eieren en andere lekkernijen op het kerkhof wordt trouwens ook niet aanbevolen door de kerk.

Aanbevolen: