Paasgebruiken En -tradities

Inhoudsopgave:

Paasgebruiken En -tradities
Paasgebruiken En -tradities

Video: Paasgebruiken En -tradities

Video: Paasgebruiken En -tradities
Video: Paasgebruiken (1942) 2024, Mei
Anonim

De voorbereiding op Pasen zelf begint tijdens de Goede Week van maandag tot en met zaterdag.

Paasgebruiken en -tradities
Paasgebruiken en -tradities

instructies:

Stap 1

maandag

Op deze dag moet je beginnen met het schoonmaken van het huis. Er wordt speciale aandacht besteed aan het wassen van ramen. Sinds de oudheid geloofde men dat schone ramen het licht van de vakantie het huis binnen lieten.

Stap 2

dinsdag

Volgens oude gebruiken moest er op deze dag "sappige melk" worden gemaakt. Ze duwden hennep en lijnzaad, vermengden zich met water en gaven het vee water. Om het te beschermen tegen alle ziekten.

Stap 3

woensdag

In het midden van de Goede Week verzamelden onze voorouders nog steeds smeltwater, verdunde het zout erin en besproeiden hun huizen, vee, zodat er het hele jaar door geen boze ogen zouden zijn.

Stap 4

donderdag

Witte Donderdag wordt ook wel Schoon genoemd. Op deze dag is het gebruikelijk om het huis grondig schoon te maken en in te richten, maar neem geen wraak (je kunt vegen van maandag tot woensdag). Je moet een beetje schoon water inslaan voor zondag om je gezicht ermee te wassen.

Op deze dag moet je al het geld drie keer tellen om het hele jaar onnodig te leven. Trouwens, om dezelfde reden wordt er vanaf donderdag tot en met Pasen niets gegeven of weggenomen.

Stap 5

vrijdag

De moeilijkste dag toen Christus werd gekruisigd. Op deze dag moeten gelovigen streng vasten en veel bidden.

Op vrijdag worden paaskoekjes gebakken en eieren geverfd. Je moet eieren in de koelkast bewaren tot de opstanding.

Stap 6

zaterdag

Op deze dag worden van 's morgens tot' s avonds paascakes, paascakes en eieren naar de tempels gebracht om ze te wijden.

Mocht iemand geen tijd hebben gehad om paaskoekjes te bakken, dan kan dit op zaterdag. Maar niet op zondag.

Stap 7

zondag

In plaats van "Goedemorgen" is het gebruikelijk dat al hun familieleden en vrienden bij het wakker worden "Christus is verrezen!"

Je moet de dag beginnen door je gezicht te wassen met water op donderdag en er iets zilvers in te doen. Zo'n wasbeurt zal schoonheid en welvaart brengen. En dan het paasfeest. Het begint met ingewijde eieren. Deze gewoonte wordt verondersteld om het gezin te versterken.