Hoe Zal Mashiyat Gaan?

Hoe Zal Mashiyat Gaan?
Hoe Zal Mashiyat Gaan?

Video: Hoe Zal Mashiyat Gaan?

Video: Hoe Zal Mashiyat Gaan?
Video: Vaiana - ooit zal ik gaan lyrics 2024, April
Anonim

Op 27 september vieren alle leden van de bahá'í-gemeenschappen Mayshiyat. Deze dag opent een maand met een gelijkaardige naam, wat "zal" betekent in het Arabisch. Voor alle aanhangers van het bahá'ísme is deze religieuze feestdag buitengewoon belangrijk.

Hoe zal Mashiyat gaan?
Hoe zal Mashiyat gaan?

Op dit moment heeft het bahá'í-geloof, dat zijn oorsprong vindt in Iran, meer dan vijf miljoen volgelingen over de hele wereld. De aanhangers ervan behoren tot de vertegenwoordigers van verschillende landen, volkeren, stammen. De bahá'í-geschriften zijn in bijna enkele honderden talen vertaald. Er kan dus worden beweerd dat Mayshiyat overal wordt gevierd, zou je kunnen zeggen. Dus in september 20012 zal de feestdag in 188 landen worden gehouden.

Aangezien de doctrine zelf de eenheid van de mensheid, alle religies, God zelf veronderstelt, en bovendien wordt beleden door mensen van verschillende nationaliteiten, wordt Maishiyat overal een beetje anders gehouden. Leden van de gemeenschappen van veel landen brengen hun culturele tradities mee in de loop van de vakantie, dit wordt alleen aangemoedigd, er wordt nationale muziek gespeeld tijdens de vieringen.

Toch is er ook een nogal rigide vaste volgorde. Elke 27 september bidden gelovigen 's ochtends samen met medemensen in de gemeenschap. Ze lezen de Schrift hardop, wenden hun hart tot de Schepper en bereiken een sfeer van geestelijke eenheid. Hierna begint het officiële deel, het zogenaamde administratieve deel.

De leider van de Geestelijke Raad vertelt de aanwezigen over de beslissingen die zijn genomen op basis van de oproepen van de gelovigen. Vervolgens brengt de penningmeester verslag uit over de financiële zaken van de gemeenschap. Al haar leden, inclusief kinderen en jongeren die hier aanwezig zijn, bespreken de stand van zaken en verschillende prangende kwesties, wisselen meningen uit, bieden wat ze goed vinden, bespreken het laatste nieuws. Zo wordt de feestdag een soort schakel die lokale gemeenschappen verbindt met het hele bahá'í-bestuurlijke systeem als geheel.

Afsluitend dekken ze een feestelijke tafel, gaat iedereen lekker aanschuiven, danst, luistert naar de optredens van acteurs en zangers en maakt plezier. Maar tegelijkertijd vergeten ze niet om leerzame verhalen te vertellen die de ziel verheffen tijdens de actie. Aldus schonk de leraar van het geloof, Bahá'u'lláh.

Aanbevolen: