Hoe Gasten Welkom Te Heten

Inhoudsopgave:

Hoe Gasten Welkom Te Heten
Hoe Gasten Welkom Te Heten

Video: Hoe Gasten Welkom Te Heten

Video: Hoe Gasten Welkom Te Heten
Video: Chantal Riedeman - #2 Gasten welkom heten 2024, April
Anonim

Diners, zelfs als ze niet overdreven formeel zijn, vereisen algemeen aanvaarde etiquette. Hoe de eigenaren zich moeten gedragen is ongeveer duidelijk. Hoe moeten de gasten elkaar zelf begroeten? Zeker als de samenleving niet homogeen is, en de nieuwkomers elkaar niet of nauwelijks kennen.

Hoe gasten welkom te heten
Hoe gasten welkom te heten

instructies:

Stap 1

Als je op bezoek komt, groet dan eerst de gastvrouw en de eigenaar, dan de andere vrouwen (beginnend met de oudste), dan de mannen. Praat een tijdje met de kinderen en steek uw hand naar hen uit.

Stap 2

De traditionele begroeting - handen schudden - wordt geaccepteerd bij het ontmoeten van mensen die elkaar goed kennen. Vreemden moeten eerst in de samenleving worden geïntroduceerd. Tegelijkertijd wisselen de mannen een lichte buiging uit.

Stap 3

De handdruk moet krachtig zijn, maar kort genoeg. Het mag niet worden vastgedraaid. En meer nog, het is niet toegestaan om de partner de hand te schudden, en zelfs niet tegelijkertijd te praten. Een traag knijpen wordt ook als onethisch erkend, en vice versa - je kunt de hand van je partner niet te strak knijpen. De warmste begroeting wordt met beide handen beschouwd. Tijdens de handdruk is het niet toegestaan om de andere hand in je zak te houden. Dit is tot op zekere hoogte mogelijk in een kring van zeer goede kennissen, maar dat is alles.

Stap 4

Als je een man bent, kun je bij het begroeten van een vrouw haar hand kussen. Maar til hem niet naar u toe, maar buig zelf naar uw hand toe. Kus niet de binnenkant van de handpalm van een vrouw en vergeet niet dat de kus slechts een lichte aanraking van de lippen moet zijn.

Stap 5

Bij het begroeten van zeer goede vrienden of goede kennissen onder de 30 jaar, kun je ze drie keer op de wangen kussen.

Stap 6

Als je te laat bent, en het gezelschap is al bij elkaar gekomen, groet dan eerst de aanwezigen. Als gasten aan een tafel zitten, begroet dan iedereen luid en duidelijk samen. Zeg hallo tegen goede kennissen en tafelgenoten apart

Stap 7

De vrouw begroet eerst de vrouwen, daarna de mannen. Als uw man een van de gasten is, laat hem dan als laatste zien.

Stap 8

Zeg als man eerst hallo tegen vrouwen, en als je je vrouw aan tafel ziet, zeg dan hallo tegen haar. En pas dan de rest van de mannen begroeten.

Stap 9

Als er iemand uitblinkt onder de aanwezigen, groet hem dan eerst.

Aanbevolen: