Waar Woont De Amerikaanse Kerstman?

Inhoudsopgave:

Waar Woont De Amerikaanse Kerstman?
Waar Woont De Amerikaanse Kerstman?

Video: Waar Woont De Amerikaanse Kerstman?

Video: Waar Woont De Amerikaanse Kerstman?
Video: 10 Keer Dat De Kerstman Tijdens Kerst Op Camera Is Vastgelegd 2024, April
Anonim

In het leven is een sprookje soms nauw verweven met de werkelijkheid. Dit is precies wat er gebeurde met de Amerikaanse kerstman, een tovenaar die op kerstnacht verschijnt met geschenken. De levende sprookjesheld woont en werkt als kerstman in een klein stadje niet ver van de Noordpool.

Waar woont de Amerikaanse kerstman?
Waar woont de Amerikaanse kerstman?

Tovenaar Kerstman

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen willen in een sprookje geloven, vooral tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie. En natuurlijk zijn de hoofdpersonen van deze tijd de binnenlandse kerstman en de Amerikaanse kerstman. Zowel kinderen als volwassenen wachten op hun favoriete helden van sprookjes, nadenkend over welk geschenk ze moeten vragen, welk verlangen ze willen maken.

Dromen komen uit! En als de Kerstman nog onderweg is naar jou, kun je hem zelf gaan bezoeken. Ja, de kerstman heeft een adres. Hij woont in het kleine Amerikaanse stadje North Pole, in het hart van de koude staat Alaska, niet ver van de Noordpool. De stad is de thuisbasis van ongeveer 2.000 mensen.

Noordpool - een sprookjesachtige stad

Op kerstavond in de stad Santa worden de daglichturen teruggebracht tot 4 uur en de vorst bereikt -30 ° C. Maar liefst 8 maanden van het jaar ligt hier sneeuw. Dit is wat het is, het echte patrimonium van de heerser van winter en vorst

De sprookjesachtige stad heeft geweldige straten - "Holiday Road", "Snowman Street" en vele anderen met even magische namen.

De lantaarnpalen in deze stad zijn geschilderd in witte en rode kleuren, die doen denken aan traditionele snoepjes, die de komst van de kerstvakantie symboliseren.

Ondanks zijn kleine formaat en verdwaald in de sneeuw, kan de stad van de Kerstman niet als gescheiden van de beschaving worden beschouwd. Op slechts 20 kilometer van de Noordpool ligt een andere stad, Fairbanks. Het heeft zelfs een universiteit. 's Ochtends haasten inwoners van de Noordpool zich met hun auto naar hun werk in Fairbanks.

residentie van de kerstman

De residentie van de Kerstman bevindt zich direct aan de kant van de Fairbanks Highway in St. Nicholas Street. Talloze toeristen komen hier samen om dit fantastische personage te ontmoeten en kerstsouvenirs te kopen. Onmogelijk om langs het huis van de kerstman te rijden. Wit geverfd met felrode bies en talrijke gloeilampen, nodigt het iedereen uit die langskomt.

Verschillende kamers in het huis van de Kerstman zijn gevuld met allerlei soorten speelgoed, boomversieringen en souvenirs. De lokaal gemaakte producten worden weergegeven op een plank met het label "Made in Alaska".

Sommige volwassenen die niet in wonderen geloven mopperen over de hoge prijzen voor souvenirs. En kinderen met vrolijke kreten ontdekken levende rendieren in de buurt van het huis, klaar om een slee met de kerstman en tassen met cadeaus voor kinderen in de lucht te tillen.

In het huis zelf worden kinderen begroet door een echte kerstman, zittend in een fauteuil. Er klinkt rustige muziek, iedereen kan de kerstman benaderen en hem vragen zijn gekoesterde wens te vervullen, een geschenk te ontvangen uit de handen van een levende sprookjesheld.

Het huis van de Kerstman heeft zijn 60e verjaardag al gevierd. Het werd geopend in 1952, op hetzelfde moment dat de Noordpool de status van stad kreeg. Nu heeft het huis waar de kerstman woont wereldwijde bekendheid verworven.

Aanbevolen: