Hoe Schrijf Je Kinderscripts Voor De Feestdagen

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Kinderscripts Voor De Feestdagen
Hoe Schrijf Je Kinderscripts Voor De Feestdagen

Video: Hoe Schrijf Je Kinderscripts Voor De Feestdagen

Video: Hoe Schrijf Je Kinderscripts Voor De Feestdagen
Video: How To Videoturorial Feestdagen template 2024, April
Anonim

De kwaliteit van een kinderevenement hangt direct af van welk scenario je de presentator voorstelt. De geschreven tekst moet gemakkelijk te begrijpen zijn, jonge kijkers boeien en amuseren. Bij het schrijven van een kinderscript voor een vakantie moet rekening worden gehouden met de leeftijdskenmerken van het publiek.

Hoe schrijf je kinderscripts voor de feestdagen
Hoe schrijf je kinderscripts voor de feestdagen

Noodzakelijk

  • - een computer;
  • - scriptboeken;
  • - literatuur met kant-en-klare scripts;
  • - verzamelingen sprookjes;
  • - verzamelingen van spellen.

instructies:

Stap 1

Ontdek voor welke leeftijdsgroep je moet scripten. Bij het opstellen van een feestelijk programma dient hiermee rekening te worden gehouden. Zo kunnen kleuters en basisschoolkinderen zich niet lang concentreren op het vertellen van verhalen. Neem voor hen in het script meer games op, leuke wedstrijden die de kinderen het gevoel geven dat ze echte deelnemers aan de actie zijn.

Stap 2

Voor adolescenten zou de beste optie zijn om energieke pop- of sportnummers op te nemen in het kinderscript voor de vakantie, evenals het wijdverbreide gebruik van videomateriaal met fragmenten van moderne films.

Stap 3

Kies een thema en idee voor het script van uw kind. Meestal worden ze veroorzaakt door een gebeurtenis. Bijvoorbeeld afstuderen van de kleuterschool, laatste bel of 1 september. In het kinderscript van de vakantie moet het idee worden getraceerd. Het moet educatieve en educatieve doelen dragen.

Stap 4

Kies de hoofdpersonen om het script voor het kinderfeestje te schrijven. Het kunnen sprookjesfiguren zijn, populaire "artiesten", filmhelden. Bekende namen en slogans zullen het gemakkelijker maken om het publiek te interesseren en het gemakkelijker maken om het hoofdidee van het evenement over te brengen.

Stap 5

Verzin zo'n plot, zodat niet alleen de kinderen geïnteresseerd zullen zijn in kijken en luisteren, maar het ook comfortabel en opwindend voor je zal zijn om een kinderscript voor de vakantie te schrijven. Gebruik verhaallijnen uit populaire tekenfilms, boeken, programma's of sprookjes. Maak een selectie van romantische, actie- en komische momenten. Weef ze harmonieus in het weefsel van het script, met behulp van kreten en uitdrukkingen van de gekozen personages.

Stap 6

Zorg ervoor dat u een duidelijke structuur volgt bij het maken van uw script. De compositorische structuur moet voldoen aan de wetten van het drama. Ten eerste is er een expositie die tot doel heeft de kijker te intrigeren. Dit wordt gevolgd door de plot, waar gebeurtenissen zullen plaatsvinden die zich ontwikkelen tot een actieve ontwikkeling van de actie. Hem volgen is het hoogtepunt van onze vakantie en de ontknoping. Al deze elementen moeten aanwezig zijn in de literaire basis van het evenement als je op professioneel niveau kinderscripts voor de feestdagen wilt leren schrijven.

Aanbevolen: