Wanneer Is De Dag Van De Smiley

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Smiley
Wanneer Is De Dag Van De Smiley

Video: Wanneer Is De Dag Van De Smiley

Video: Wanneer Is De Dag Van De Smiley
Video: Die Antwoord - MY LIFE IS A PORNO feat. Smiley (Official Audio) 2024, Mei
Anonim

Smiley is een symbool dat in alle uithoeken van de wereld bekend is. Het wordt vaak gebruikt in hun berichten om emoties te uiten. Maar weinigen weten dat een lachend gezicht zijn eigen feestdag heeft.

Wanneer is de dag van de smiley
Wanneer is de dag van de smiley

De geschiedenis van het uiterlijk van de emoticon

In berichten via applicaties en diensten gebruiken moderne gebruikers heel vaak symbolen die hun emoties, stemming of houding ten opzichte van iets overbrengen. Soms zijn dergelijke dialogen volledig verstoken van woorden en bestaan ze alleen uit emoticons of emoji.

Een emoticon is een manier om gezichtsuitdrukkingen en intonaties over te brengen die in virtuele communicatie ontbreken. Hij kan een emotionele kleur toevoegen aan elke boodschap die de afzender plaatst, waardoor hij de ware gevoelens en stemming van de gesprekspartner kan begrijpen.

Op basis van het Engelse woord voor emotie zou het correcter zijn om een lachend gezicht geen emoticon te noemen, maar een emoticon, maar het sloeg niet aan.

Om precies te bepalen wanneer de emoji verscheen, werden digitale opgravingen uitgevoerd door verschillende enthousiastelingen van Microsoft. Het bericht dat voor het eerst een smiley bevatte, werd door hen in 2002 gevonden in de archieven van het bulletinboard.

Scott Fahlman, professor aan de Carnegie Mellon University, stuurde een bericht naar het lokale virtuele prikbord, dat op dat moment het belangrijkste communicatiemiddel was tussen studenten en docenten van de instelling. Het was op dit prototype van een modern forum dat op 19 september 1982 een brief werd gepubliceerd waarin drie tekens - een dubbele punt, een koppelteken en een haakje sluiten - in de tekst verschenen.

Het was professor Fahlman die op het idee kwam om het elektronische lexicon aan te vullen met iconen die verdriet of vreugde aanduiden. Maar voordat hij de brief met de eerste emoticon stuurde, hadden hij en zijn universiteitscollega's lange discussies over welke symbolen in correspondentie moesten worden gebruikt om de emotionele toestand nauwkeuriger aan de gesprekspartner over te brengen.

Het traditionele gele smileygezicht is ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Harvey Ball. Dit symbool werd meteen erg populair, maar de maker hechtte hier niet veel belang aan. Franklin Lowfrani, een ondernemer uit Frankrijk, was de eerste die het als merk registreerde. De kunstenaar, die zijn fout realiseerde, kon het registreren en een enigszins aangepaste versie maken.

Wie en hoe viert de dag van de smiley

De feestdag is niet algemeen bekend en alleen mensen die direct betrokken zijn bij het maken van emoticons vieren het. Het is op deze dag, 19 september, dat het gebruikelijk is om nieuwe foto's te uploaden in communicatietoepassingen, die qua ontwerp en idee steeds beter zijn dan de oorspronkelijke bron.

Ook onder professionele kunstenaars, grafische redacteuren en ontwerpers worden wedstrijden gehouden om de meest creatieve en originele stickers en thema-memes te maken. Er worden prijzen uitgereikt aan de winnaars en hun ontwerpen zijn opgenomen in de symboollijnen voor algemeen gebruik. Ook is het gebruikelijk om op deze dag thematische emoticons uit te wisselen.

Grafische emoticons in de vorm van afbeeldingen zijn over de hele wereld populair. Naast standaardsets hebben verschillende landen hun eigen kenmerkende symbolen, waarvan het uiterlijk wordt beïnvloed door de cultuur, het alfabet en de tradities van het land. In Oost-Azië werd bijvoorbeeld een reeks emoticons ontwikkeld met personages uit populaire tekenfilms in de anime-stijl voor kaomoji (een prototype van emoji).

Aanbevolen: