Hoe Officieel Te Feliciteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Officieel Te Feliciteren?
Hoe Officieel Te Feliciteren?
Anonim

Hoewel felicitaties en geschenken worden geassocieerd met de vakantie en plezier, zijn er situaties waarin alleen de formele vorm van felicitatie geschikt is. Het kan de verjaardag zijn van zakenpartners of vertegenwoordigers van een regelgevende instantie, de verjaardag van de baas, enz.

Hoe officieel te feliciteren?
Hoe officieel te feliciteren?

instructies:

Stap 1

Aangezien het evenement plechtig en officieel is, neem dan contact op met de held van de gelegenheid bij naam en patroniem.

Stap 2

Denk na en bereken de duur van de felicitatie, oefen zelfs indien nodig. Beperk jezelf niet tot korte zinnen, bijvoorbeeld "Voor jou", "Laat je alles hebben wat je wilt", enz., maar sleep je toespraak ook niet uit, laat mensen niet vervelen en kijk elkaar met een glimlach aan. Gemiddeld zou de toast ongeveer een minuut moeten klinken. Als je niet persoonlijk kunt feliciteren, feliciteer dan zeker per telefoon of een ansichtkaart.

Stap 3

Gebruik geen standaard begroetingen. Ten eerste heeft iedereen ze al gehoord. Ten tweede zal er onder de aanwezigen zeker nog een zijn met dezelfde tekst. Wens gewoon alles en meer: zon, glimlachen, betrouwbare vrienden, goede mensen, een goed humeur en natuurlijk gezondheid, liefde en geluk. Zulke vriendelijke woorden zullen een positieve en vreugdevolle sfeer in de officiële sfeer brengen.

Stap 4

Let op de gekozen woorden. Gebruik niet de verleden tijd: "Zodat alles goed voor je is", de wens moet gericht zijn op de toekomst: "Moge alles goed met je zijn."

Stap 5

Soms gaat het bij felicitaties om het geven van een geschenk. Meestal wordt er samen iets solide gekocht, hoewel het hele team niet verplicht is om aan de aankoop deel te nemen. In dit geval wordt het geschenk gepresenteerd met de woorden: "Van Vasily Ivanovich en ik." Voor een manager zou de beste cadeau-optie een boeket bloemen op zijn bureau zijn. U kunt ook neutrale, goedkope items presenteren, zoals briefpapier, een album, boeken. Alleen in hechte teams zijn meer persoonlijke geschenken acceptabel.

Stap 6

Misschien bent u uitgenodigd voor de verjaardag van het bedrijf, een belangrijke datum die symbool staat voor de stabiliteit, ontwikkeling en het succes van het bedrijf in het bedrijfsleven. Op dergelijke vieringen worden vaak belangrijke zakenpartners en journalisten uitgenodigd. Daarom moet elk woord van felicitatie, welkomstwoord attent en evenwichtig zijn. Bent u bijvoorbeeld aanwezig bij de opening van een nieuwe vestiging of de presentatie van een nieuw innovatief product, vergeet dan niet de administratie en ontwikkelaars te feliciteren met hun prestaties.

Aanbevolen: