Hoe Was De MAKS-2019 Vliegshow

Inhoudsopgave:

Hoe Was De MAKS-2019 Vliegshow
Hoe Was De MAKS-2019 Vliegshow

Video: Hoe Was De MAKS-2019 Vliegshow

Video: Hoe Was De MAKS-2019 Vliegshow
Video: Best moments of Russia's MAKS 2019 air show 2024, Mei
Anonim

Meer dan 800 ondernemingen namen deel aan MAKS-2019, hun ontwikkelingen werden niet alleen gepresenteerd door Russische en buitenlandse bedrijven, maar ook door onderwijsinstellingen. Studenten van de Korolevo University of Technology hebben vluchten naar de maan en Mars gesimuleerd. Wandelend door de MAKS-paviljoens was er iets te zien: 210 voorbeelden van vliegtuigen, zowel historische als de nieuwste, maar ook vliegtuigen van de toekomst.

Hoe was de MAKS-2019 vliegshow
Hoe was de MAKS-2019 vliegshow

MAKS-2019 brak opnieuw het record

Beeld
Beeld

Meer dan 450.000 mensen - een nieuw record voor het bijwonen van 's werelds grootste vliegshow, die om de twee jaar wordt gehouden. Het duurt minder dan een uur om van het Kazansky-treinstation naar het Otdykh-station te komen, waar je nog steeds moet overstappen. Een test van gevoelens voor degenen die verliefd zijn op de lucht, zelfs in de bus vraagt iedereen zich af of het weer vliegt voor aerobatics. Maar bij het horen van het gebrul van de motor raakt het publiek geïnspireerd.

In de lucht dagen "Russian Knights" en "Swifts" de zwaartekracht van de aarde uit. Aerobatic-piloten uit de Arabische Emiraten schilderden ook de lucht. En als dit voor het publiek slechts een show is, voor professionals is het gewoon een markt. Demonstratie van goederen door een persoon, in profiel, in alle dimensies. Het commerciële potentieel, zoals de organisatoren berekenden, is 350 miljard roebel.

MAKS is de plek waar grote contracten worden getekend. Er zijn monsters, volgens de beschrijving, alsof ze uit de toekomst komen, maar ze vliegen al perfect. Het zou het gemakkelijkst zijn om met een elektrische auto rond te gaan en foto's te maken van alles wat op MASK wordt tentoongesteld. Het expositiegebied is als 30 voetbalvelden, maar het is zo problematisch om te manoeuvreren in de stroom mensen dat lopen eigenlijk sneller gaat.

Werkdag en open dagen

Beeld
Beeld

De eerste drie dagen werkte de airshow alleen voor het bedrijfsleven, daarna werd deze voor iedereen beschikbaar. Zodat iedereen zelfstandig een lijst met interessante nieuwe producten kan samenstellen. 26.000 vierkante meter is de expositieruimte alleen in paviljoens, nog eens 45.000 vierkante meter - in open ruimtes. De organisatoren hebben elke dag van de vliegshow veel verrassingen voorbereid.

Voorbeelden van technologie, niet alleen op de grond, maar ook in de lucht: MAKS zal ook verrassen met zijn vliegprogramma. De uitvoeringen van de aerobatic-teams "Swifts", "Russian Knights", "Falcons of Russia" en "First Flight" zijn gepland. De piloten maakten een uniek programma: ze trokken het publiek een hart onder de riem, toonden een luchtballet op de muziek. Op het moment van de voorstelling hadden de professionals al zo'n 130 demonstratievoorstellingen in de lucht uitgevoerd.

Innovatie in de wereld van reddingstechnologie

Beeld
Beeld

Zo moet de piloot van een ambulancehelikopter soms onder de moeilijkste omstandigheden, op verschillende locaties, een auto landen. Op MAKS-2019 werd een helikopter gepresenteerd met de nieuwste aerobatic-apparatuur en met het navigatiesysteem kun je in alle weersomstandigheden vliegen. Dit is de enige helikopter in Rusland die vandaag volledig voldoet aan de eisen van het ministerie van Volksgezondheid voor luchtvervoer. De auto is in feite een vliegende reanimatie. Twee artsen kunnen de patiënt tegelijk begeleiden. Het heeft alles, van het bewaken van de toestand van de patiënt, kunstmatige longventilatiesystemen, defibrillatie, dat wil zeggen een complete lijst van revalidatieapparatuur aan boord. Er zijn drie stoelen geplaatst: twee voor artsen en één voor een begeleider van een minderjarige patiënt, voor het geval het kind geëvacueerd wordt. Deze helikopter is bijna niet te onderscheiden van een intensive care unit.

Beeld
Beeld

Op hoogte 200 draait het vliegtuig plotseling zijn neus omhoog, klapt dan onmiddellijk om en komt dan in een spiraal terecht - de Amerikanen noemen de SU-35 de meest formidabele jager ter wereld. Over zijn oudere broers T-50 wordt met aspiratie gesproken. Dankzij kunstmatige intelligentie van de vijfde generatie kunnen deze vliegtuigen draaien en aanvallen ontwijken met een minimale afstand. Maar waarom zo'n super wendbaarheid, wanneer moderne wapens tegenstanders in staat stellen om tientallen kilometers in de lucht te vechten? Het antwoord is simpel. Er kunnen veel vliegtuigen zijn, ze kunnen door de vijand worden gebruikt, er kunnen ook verschillende tactieken worden gebruikt, er kan interferentie worden aangebracht, als gevolg daarvan zal alles in close combat veranderen en de super-manoeuvreerbaarheidsmodus is er al erg handig in. Omdat het vliegtuig bij geen enkele snelheid zijn stabiliteit verliest, kan het bovendien energetisch "omdraaien" en lanceren. Als je beter kijkt, vallen de veelhoekige contouren meteen op. Munitie bevindt zich in de vrachtcompartimenten - hierdoor is het vliegtuig onzichtbaar voor vijandelijke radars en dus merkbaar voor potentiële klanten.

Beeld
Beeld

De United Construction Corporation heeft de grootste stand. Toeschouwers, zelfs de kleinste, kunnen zich een piloot van een straaljager voelen, wat hier als de belangrijkste première wordt beschouwd. In werkelijkheid haalt de MiG-35 snelheden tot 2.500 km per uur, terwijl zijn Amerikaanse tegenhanger F-35 een snelheid heeft van niet meer dan 2.000 km per uur. Het laserwapen van een jager kan tot 30 doelen tegelijk geleiden en in de toekomst kan het ook op een schip landen. Dit is een complex van uitrusting aan boord dat het gebruik van het hele brede scala aan luchtvaartwapens mogelijk maakt: lucht-lucht, lucht-grond en werk - lucht-naar-zee. En juist deze eigenschappen zorgen ervoor dat het vliegtuig alle dekoperaties het meest succesvol kan uitvoeren. Klanten uit in ieder geval Iran, India en Latijns-Amerika hebben al plannen aangekondigd om een nieuw vliegtuig aan te schaffen. Over het algemeen tekende Rosoboronexport 15 contracten op deze MAKS, het bedrag werd echter niet bekendgemaakt, grote deals zoals stilte. In tegenstelling tot hun onderwerp - 's werelds grootste transporthelikopter MI-26 of, laten we zeggen, een "nachtjager", die, indien nodig, een lus kan maken. De Chinezen kochten tien helikopters, twee KA-35 brandweerlieden, drie MI-171 transporters en vijf lichte tweemotorige Ansat-voertuigen met medische apparatuur.

Aanbevolen: