Hoe Kom Je Bij De Love Parade In Berlijn

Hoe Kom Je Bij De Love Parade In Berlijn
Hoe Kom Je Bij De Love Parade In Berlijn

Video: Hoe Kom Je Bij De Love Parade In Berlijn

Video: Hoe Kom Je Bij De Love Parade In Berlijn
Video: TOMCRAFT Love Parade 2003 2024, Mei
Anonim

De Berlin Love Parade wordt sinds 1986 gehouden. De grondlegger was DJ Dr. Motte. Sinds enkele jaren is de opkomst van de fenomenale processie vergezeld van de klanken van technomuziek gestegen tot anderhalf miljoen mensen. Andere landen van de wereld hebben deze prachtige traditie overgenomen. Maar toeristen willen het vaakst naar de Love Parade in Berlijn.

Hoe kom je bij de Love Parade in Berlijn
Hoe kom je bij de Love Parade in Berlijn

De traditie van het houden van liefdesparades werd in 1989 gecreëerd door de Duitse techno-dj Mathias Röing. Tot 2004 vonden er langs de straat van 17 juni en in het Tiergartenpark steevast processies plaats, begeleid door enkele tientallen feestelijke platforms, seksueel geklede jongens en meisjes en liters traditioneel Duits bier.

In 2004 en 2005 werd de traditie doorbroken: er was geen geld om de Love Parade in Berlijn te houden. De spectaculaire show werd pas in 2006 hersteld door de inspanningen van de eigenaar van sportclubs, Rainer Schaller, maar de actie werd overgebracht naar het Ruhrgebied, in het noordwesten van Duitsland, naar de stad Duisburg.

Maar 2010 bracht tragische gebeurtenissen. Tijdens de nieuw leven ingeblazen Love Parade vond er een onverwachte stormloop plaats, waarbij 21 mensen van verschillende nationaliteiten om het leven kwamen. Meer dan 500 gasten werden zwaar getroffen. Na dit incident werd de parade door de Duitse autoriteiten verboden.

In andere landen ging de techshow echter door. En in 2012 mocht de Love Parade in Berlijn weer tot leven komen. Op sociale netwerken begonnen activisten officiële pagina's van het evenement te maken, bijvoorbeeld op Facebook "Loveparade back to Berlin". Dit nieuws maakte de ravers meteen enthousiast, die zich begonnen af te vragen hoe ze bij de Love Parade in Berlijn konden komen.

De geplande datum van het evenement is 21 juli, de locatie is 17 June Street. Om naar de Love Parade in Berlijn te gaan, moet je op de gewenste datum tickets en een hotel in de Duitse hoofdstad boeken. Ook moet u een Schengenvisum aanvragen om gemakkelijk de grens over te gaan van een land dat lid is van de Europese Unie. De start van de liefdesparade staat gepland om 13.30 uur.

Maar tot op heden is de informatie over de Love Parade 2012 (die werd omgedoopt tot B-Parade) in Berlijn dubbelzinnig. Op 4 juli plaatste de site n-tv.de een link naar de aankondiging van de organisatoren van de nieuwe mars over de weigering om deze te houden. De belangrijkste reden voor dit besluit was het onvoldoende opgehaalde geld. De sponsors durfden het evenement, dat enkele jaren geleden het leven kostte, simpelweg niet te financieren. Toch moet je de hoop niet opgeven om naar de Love Parade in Berlijn te gaan. De organisatoren zeggen dat ze er nog steeds naar zullen streven om de cultuur van technomuziek in Europa nieuw leven in te blazen.

Aanbevolen: