Waar De Enterprise-shuttle Wordt Tentoongesteld

Waar De Enterprise-shuttle Wordt Tentoongesteld
Waar De Enterprise-shuttle Wordt Tentoongesteld

Video: Waar De Enterprise-shuttle Wordt Tentoongesteld

Video: Waar De Enterprise-shuttle Wordt Tentoongesteld
Video: Space Shuttle Enterprise 1st Test Flight August 12 1977 2024, Mei
Anonim

Op 19 juli vond een langverwacht evenement plaats. Het New York Floating Museum, dat verschillende ruimteartefacten toont, is aangevuld met een nieuwe tentoonstelling. Ondanks dat de Enterprise-shuttle nog geen minuut in de ruimte is geweest, is hij van groot belang voor gewone mensen over de hele wereld.

Waar de Enterprise-shuttle wordt tentoongesteld
Waar de Enterprise-shuttle wordt tentoongesteld

Nu kan iedereen die het centrum van New York bezoekt, of liever het Aerospace and Naval Museum, de spaceshuttle Enterprise met eigen ogen aanschouwen. Hij staat bekend als de voorvader van alle Amerikaanse shuttles.

Zelf heeft hij in zijn leven nooit door het universum gezworven, aangezien hij oorspronkelijk is gemaakt als prototype voor de ruimteafdeling van NASA. Eerder werd zijn werk gemonitord: hoe hij zich zou gedragen in de atmosfeer, hoe hij zou landen. Sinds 1977 heeft de shuttle alleen dienst gedaan voor het verkrijgen van reserveonderdelen voor spaceshuttles die de ruimte in vliegen.

De stertentoonstelling werd vanuit Washington op de luchthaven van de hoofdstad van de Verenigde Staten afgeleverd op een omgebouwd Boeing-747-vliegtuig, of liever, op zijn dak. Daarna werden ze tijdelijk op een schuit geplaatst. En toen, als monument, installeerden ze zich op een van de belangrijkste attracties van New York - het Intrepid-vliegdekschip, dat sinds de Tweede Wereldoorlog bewaard is gebleven en nu voor de westkust van Manhattan ligt.

Er is ook het museum zelf, dat jaarlijks door meer dan een miljoen mensen wordt bezocht. Het artefact wordt beschermd door een grote grijze koepel. Drie meter scheidt de shuttle van het dek. Als gevolg hiervan bevinden kijkers zich direct onder de shuttle.

Elke bezoeker van dit unieke panorama kan tegelijkertijd een speciaal georganiseerde tentoonstelling bezoeken. Daarop wordt onder ieders aandacht een shuttlefilm gepresenteerd, die iets meer dan vijf minuten duurt. De voice-acting van de videoclip over de shuttle Enterprise werd uitgevoerd door de beroemde acteur uit het populaire tv-epos "Star Trek" Leonard Nimoy, die de rol van Spock speelde. In deze film had het interstellaire schip ook de naam "Enterprise", genoemd naar de al beroemde shuttle.

Museumconservator Jessica Williams gelooft dat dit zeldzame space shuttle-monument een echte Amerikaanse schat is. En dat de shuttle de verkenning van het ruimteprogramma in Amerika zal helpen verbreden.

Aanbevolen: