Hoe Kom Je Bij De Enterprise

Hoe Kom Je Bij De Enterprise
Hoe Kom Je Bij De Enterprise

Video: Hoe Kom Je Bij De Enterprise

Video: Hoe Kom Je Bij De Enterprise
Video: ENTERPRISE-J 2024, Maart
Anonim

Een van de vier overgebleven shuttles die zijn ontworpen voor herbruikbare ruimtevluchten, Enterprise, is sinds juli 2012 door iedereen te zien. Deze spaceshuttle, de trots van de Amerikaanse ruimtevaart, is te zien in het Intrepid Sea-Air-Space Museum in New York.

Hoe ga je naar
Hoe ga je naar

Aanvankelijk was de shuttle gemaakt om te testen en niet voor vluchten, dus de Enterprise zag nooit ruimte. Na oppervlaktetesten in 1977 wilden ze er een echt ruimtevaartuig van maken, maar vanwege de hoge kosten werd van deze plannen afgezien. Na verloop van tijd werd de shuttle gedeeltelijk gedemonteerd om de onderdelen in operationele schepen te gebruiken, en het resterende frame werd omgebouwd tot een tentoonstellingstentoonstelling. Het werd getoond in Italië, Frankrijk, Canada, Groot-Brittannië en enkele staten van de VS, waarna het werd overgedragen aan het Smithsonian Institution. Sinds 2012 staat de shuttle Enterprise in het Interpeed Floating Museum of Sea, Air and Space.

Dit is het grootste maritieme museum in de Verenigde Staten, meer dan 900 duizend mensen bezoeken het per jaar. Speciaal voor de shuttle werd een tent in de vorm van een zilveren wolk opgericht. Hier stond het ruimtevaartuig tijdelijk, totdat er een permanente woning voor werd gebouwd - het ruimtevaartpaviljoen.

De opening van het paviljoen vond plaats van 18 tot 22 juli; meer dan drie dozijn shows, tentoonstellingen, concerten en andere evenementen gewijd aan ruimtethema's werden getimed om ermee samen te vallen. Sinds 19 juli is het paviljoen na een grootse openingsceremonie voor iedereen toegankelijk. U kunt de Enterprise echter alleen van buitenaf bekijken - de ingang van de shuttle is gesloten. De curator van de tentoonstelling legde uit dat “de shuttle een nationale schat is en moet worden beschermd. Het is daar krap en je kunt iets beschadigen."

Als je naar de Enterprise wilt en de spaceshuttle met je eigen ogen wilt zien, moet je het Intrepid Museum bezoeken. Het is gelegen in New York, Manhattan, aan de oevers van de Hudson River, op pier 86. Je kunt er zelfs te voet komen vanaf Times Square, langs 41 - 43 straten. De ingang is open voor iedereen, een kaartje voor volwassenen kost ongeveer $ 22. Op de website van het museum vind je meer gedetailleerde informatie.

Aanbevolen: