Hoe Was Wereldmilieudag

Inhoudsopgave:

Hoe Was Wereldmilieudag
Hoe Was Wereldmilieudag

Video: Hoe Was Wereldmilieudag

Video: Hoe Was Wereldmilieudag
Video: Wereldmilieudag 2024, Mei
Anonim

Wereldmilieudag is een zeer belangrijke datum in de ecologische kalender. Deze datum wordt jaarlijks gevierd in meer dan honderd landen over de hele wereld op 5 juni. In verschillende landen en steden is het bij deze gelegenheid gebruikelijk om evenementen te houden waarin aandacht wordt besteed aan het milieu.

Hoe wordt Wereldmilieudag gehouden?
Hoe wordt Wereldmilieudag gehouden?

instructies:

Stap 1

De feestdag is ingesteld op initiatief van de Algemene Vergadering van de VN en wordt in de meeste Europese landen sinds 1972 gevierd. In Rusland werd door het decreet van de president van Rusland op 21 juli 2007 de Dag van de Ecoloog ingesteld, die ook op 5 juni wordt gevierd.

Stap 2

In 2012 werd ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum Wereldmilieudag gevierd. De belangrijkste taak van de viering is om mensen aan te trekken voor milieuproblemen en hen aan te moedigen het milieu te willen beschermen. Tegenwoordig zijn milieuproblemen erg belangrijk, aangezien het niveau van welzijn in de wereld afhangt van hun oplossing.

Stap 3

Dit jaar werd het ETOEKO-festival gelanceerd als onderdeel van de milieuactivistendag. Het vond plaats gedurende een maand van 5 juni tot 5 juli. De festivaldeelnemers presenteerden milieuvriendelijke producten, hielden masterclasses, seminars en vertoonden films die campagne voerden voor de bescherming van de natuur.

Stap 4

Deze tour toerde door tien Russische steden: Obninsk, Empty Hills Festival, Protvino, Rostov aan de Don, Voronezh, Saratov, Volgograd, Tolyatti, Samara, Sarov. Op 5 juli eindigde de tour in St. Petersburg.

Stap 5

Op 5 juni organiseerde de hoofdstad van het Altai-gebied een tiendaagse campagne "Green Phone". De bevolking richtte haar aandacht op factoren die de ecologie van de regio verslechteren: zwerfvuil in bossen, kustgebieden, luchtvervuiling, illegale houtkap.

Stap 6

Op dezelfde dag werd in het Krasnodar-gebied een rally gehouden gewijd aan milieuproblemen.

Stap 7

In Moermansk werden open milieudiscussies gehouden, films over milieugerichtheid vertoond, kinderevenementen gehouden, bijvoorbeeld "Bird's House" - een wedstrijd voor het mooiste vogelhuisje.

Stap 8

In Lahti is het thema van Wereldmilieudag geluk zonder consumptie.

Stap 9

In Barcelona, Spanje, organiseerde het CosmoCaixa Museum ook een aantal evenementen over de deplorabele toestand van het milieu. De toegang tot het museum was gratis en op 3 juni vond een optocht van fietsers plaats.

Aanbevolen: