Hoe Is De Russische Postdag?

Hoe Is De Russische Postdag?
Hoe Is De Russische Postdag?

Video: Hoe Is De Russische Postdag?

Video: Hoe Is De Russische Postdag?
Video: NU KAN I SENDE MIG POST! - Dag 121 2024, Mei
Anonim

In de wereld van vandaag is het verzenden van een e-mail snel en eenvoudig. Binnen enkele seconden kan het overal ter wereld worden afgeleverd waar een internetverbinding is. Maar tot nu toe worden de meest waardevolle documenten en brieven per post verstuurd.

Hoe is de Russische Postdag?
Hoe is de Russische Postdag?

Elke tweede zondag in juli wordt gevierd als de Dag van de Russische Post. De geschiedenis gaat meer dan duizend jaar terug, sinds de tijd van Kievan Rus. Het Russische postkantoor is een van de oudste in Europa. Maar tegelijkertijd is Russian Post Day een van de jongste professionele feestdagen in Rusland. Het begon pas sinds 1994 te worden gevierd, toen het werd opgericht door het decreet van de president van de Russische Federatie Jeltsin B. N. Dit werd gedaan uit dankbaarheid voor de rol die de functie speelde in de ontwikkeling van de Russische staat.

De ongebruikelijke enveloppen die begin juli verschenen, de bijzondere annulering van de eerste dag, parachutevluchten, vakantieberichten en andere gebeurtenissen waren de voorbodes van de aanstaande Dag van de Russische Post. De belangrijkste voorbereidingen voor de viering begonnen vóór 8 juli. Aan de vooravond van deze dag werden filatelistische tentoonstellingen, trekkingen van abonnementen, post-Spartakiads en de uitgifte van allerlei feestelijke postzegels gehouden.

Dit jaar werd de feestdag groots en vrolijk gevierd. Een reeks evenementen georganiseerd door de postbodes van Rusland was getimed naar de vakantie. In het hele land werden flashmobs gehouden om de aandacht van gewone burgers te vestigen op het postkantoor en zijn diensten. Op regionaal niveau werd een wedstrijd voor het tekenen van postzegels gehouden.

Tijdens de officiële vieringen werden feestelijke concerten en verschillende onderscheidingen uitgereikt aan vooraanstaande Russische postbodes. Er zijn veel lokale en regionale evenementen georganiseerd. In Krasnodar bijvoorbeeld lieten meer dan honderd mensen enveloppen in ballonnen de lucht in als onderdeel van de campagne 'Schrijf de index correct'. Het idee van het evenement was om eraan te herinneren hoe belangrijk het is om adressen correct te registreren op poststukken.

De medewerkers van het postkantoor van Krasnojarsk hielden ook hun eigen flashmob. Ze gingen in de rij staan en begonnen de krant Postal News te lezen. Het doel van de actie was om de stedelingen te herinneren aan de voltooiing van de abonnementscampagne. Het evenement bleef niet onopgemerkt en was een succes onder de inwoners van de stad.

Aanbevolen: