Hoe Kom Je Bij Beatles Week In Liverpool

Hoe Kom Je Bij Beatles Week In Liverpool
Hoe Kom Je Bij Beatles Week In Liverpool

Video: Hoe Kom Je Bij Beatles Week In Liverpool

Video: Hoe Kom Je Bij Beatles Week In Liverpool
Video: 'Hotel' - Liverpool's 'Adelphi'...during Beatles Week ! 2024, Mei
Anonim

The Beatles zijn een legendarische Britse muziekgroep. Hoewel de groep al lang niet meer bestaat, zijn de nummers nog steeds geliefd bij velen. Elk jaar komen fans van over de hele wereld naar Liverpool om te luisteren naar de liedjes van de cultband die door andere bands wordt uitgevoerd en om door de gedenkwaardige plaatsen te wandelen die verband houden met het leven en werk van de muzikanten.

Hoe kom je bij Beatles Week in Liverpool
Hoe kom je bij Beatles Week in Liverpool

Beatles Week in Liverpool is een jaarlijks feest dat eind augustus wordt gehouden. Tientallen muziekgroepen van over de hele wereld komen samen om liedjes van de cultband ten gehore te brengen. Honderden fans komen zich onderdompelen in de sfeer van rock and roll. Soms bezoekt Paul McCartney zelf het festival, waarbij hij oude Beatles-nummers ten gehore brengt en zijn nieuwe composities presenteert.

Concerten voor de gedenkwaardige week worden gehouden in de beroemde Cavern Club in Liverpool. De plaats is niet toevallig gekozen. Ooit werd deze bar een echt thuis voor de bandleden. Na de komst van de Beatles uit Hamburg werden hier van 1961 tot 1963 regelmatig concerten gehouden. Critici geloven dat het in Cavern was dat de groep hun talent aanscherpte en populariteit bereikte. In de club zongen, praatten de muzikanten met het publiek, dronken en aten ze op het podium.

De Beatlesweek is echter niet alleen een groots concert. Beatle-fans krijgen rondleidingen door de stad aangeboden, waar ze worden verteld over de gedenkwaardige plaatsen die verband houden met het leven en werk van beroemde leden van de muziekgroep. Op de laatste dag van de herdenkingsweek wordt een veiling gehouden waarbij spullen van de "Beatles" onder de hamer worden verkocht. Traditioneel wisselen fans daarna, gedurende meerdere dagen, op de dichtstbijzijnde vlooienmarkten aankopen uit en ruilen ze hun schatten in verband met de leden van de groep.

Om de memorabele week van de Beatles mee te maken, moet je tickets boeken op de officiële Cavern Club-website. Deelname aan elk evenement wordt apart betaald, zodat u de concerten en excursies kunt kiezen die voor u het meest interessant zijn. De site beschrijft in detail wat er gaat gebeuren en op welke dag. Buitenlandse bezoekers krijgen ook hotels in de buurt van de bar aangeboden. Het is noodzakelijk om van tevoren tickets te reserveren, aangezien de Beatles-week in Liverpool van belang is voor duizenden fans van over de hele wereld.

Aanbevolen: