Wat Gebeurde Er Op 12 Juni In Moskou

Wat Gebeurde Er Op 12 Juni In Moskou
Wat Gebeurde Er Op 12 Juni In Moskou

Video: Wat Gebeurde Er Op 12 Juni In Moskou

Video: Wat Gebeurde Er Op 12 Juni In Moskou
Video: Sifan Hassan wint 10.000 meter op WK Atletiek 2024, Mei
Anonim

Op 12 juni viert Rusland de Dag van de goedkeuring van de Verklaring van Staatssoevereiniteit. In de regel worden op deze dag niet alleen verschillende feestelijke concerten gehouden, maar ook bijeenkomsten georganiseerd door zowel aanhangers van de huidige regering als haar tegenstanders.

Wat gebeurde er op 12 juni in Moskou
Wat gebeurde er op 12 juni in Moskou

Het decreet dat 12 juni uitroept tot de Dag van Aanneming van de Verklaring van Staatssoevereiniteit van Rusland, werd in 1994 ondertekend door de eerste president van het land, Boris Jeltsin. Sindsdien wordt deze dag elk jaar gevierd en is het een van de belangrijkste feestdagen in Rusland.

In Moskou was het belangrijkste evenement van de Dag van Rusland een concert op het Rode Plein, dat begon om 19.00 uur en eindigde na middernacht. Het concert werd bijgewoond door ongeveer 30 duizend mensen, populaire jeugdgroepen en artiesten traden op. In het bijzonder konden Moskovieten en gasten van de hoofdstad de groepen "Bi 2", "Mumiy Troll", "Semantic Hallucinations", "Moreal Code", "Lube" en vele anderen zien. De bij de Russen bekende "Buranovskie Babushki" trad ook op. Grigory Leps, Dmitry Koldun, Dima Bilan, Vyacheslav Butusov, Valeria, Pelageya, Potap en Nastya, Philip Kirkorov en andere populaire artiesten zongen tijdens het concert.

Op het Revolutieplein werd in het kader van het Days of Russian Crafts festival een enorme taart van anderhalve meter met kersen en appels gebakken, waarna deze gratis aan iedereen werd uitgedeeld. Voor de gasten van het festival werd een concert georganiseerd, waarin de solisten van het Mosconcert, folkloristische groepen, een orthodox koor en een ensemble van domristen optraden.

Traditioneel, op de Dag van Rusland, intensiveert de oppositie ook haar optredens. Het was dus op deze dag dat de alom geadverteerde "March of Millions" plaatsvond, die volgens verschillende bronnen 15 tot 50 duizend mensen verzamelde. Het werd bijgewoond door een verscheidenheid aan politieke krachten, van aanhangers van "Eerlijk Rusland" en "Links Front" tot nationalisten en anarchisten. De oppositionisten marcheerden vanaf Strastnoy Boulevard langs de Boulevard Ring met een rally op Sacharov Avenue, die om 15 uur begon. Een programmadocument van de oppositie werd voorgelezen - "Manifest van een vrij Rusland". Er werd geëist om politieke gevangenen vrij te laten, de oppositie van lucht te voorzien via centrale kanalen, een grootschalige politieke hervorming door te voeren en vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen te houden. Over het algemeen verliep de mars van de oppositie rustig, er werden geen schendingen van de orde geregistreerd.

Aanbevolen: