Wanneer Is Internationale Offline Dag?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Internationale Offline Dag?
Wanneer Is Internationale Offline Dag?

Video: Wanneer Is Internationale Offline Dag?

Video: Wanneer Is Internationale Offline Dag?
Video: The Internationale Explained 2024, Mei
Anonim

Het internet is zo stevig verankerd in het leven van de mensheid dat het al meer dan 15 jaar zijn feestdagen viert - Internationale Dag van het Internet en Internationale Dag zonder internet. Dat wil zeggen, hij werd zo belangrijk dat mensen hem twee hele dagen per jaar gaven die met hem in verband worden gebracht.

Internationale offline dag
Internationale offline dag

Met Internet Day is alles duidelijk - het is een soort verjaardag van het world wide web. In Rusland wordt het sinds 1998 gevierd, een groep initiatiefnemers stelde de datum vast voor 30 september en kreeg zelfs goedkeuring van vertegenwoordigers van de christelijke en katholieke kerken voor het houden ervan. Maar Internationale Dag zonder internet is een nogal vreemde feestdag en niet alle actieve netizens erkennen de betekenis ervan. Ondertussen begon de geschiedenis ervan meer dan 10 jaar geleden, en er waren zelfs bepaalde regels en tradities voor de implementatie ervan.

Wanneer was de Internationale Offline Dag?

Internationale dag zonder internet is een soort manier om actieve gebruikers af te leiden van de computermonitor, om ze in het echte leven te brengen, tenminste voor één dag. De initiatiefnemers van de oprichting, de instelling, waren medewerkers van het British Institute for Social Inventions en gebruikers van het Engelse online project DoBe.

Dit initiatief werd in 2000 gelanceerd door een groep activisten en fans van een actieve levensstijl. Maar tot nu toe is er geen specifieke datum voor deze feestdag, en in de meeste landen wordt het gevierd op de laatste zondag van januari. Opmerkelijk is dat de groep activisten bestond uit degenen die het grootste deel van hun tijd online doorbrachten. Misschien is dit de reden geworden om een massale weigering om de hele dag internet te gebruiken te creëren en te organiseren. Het was immers al in die tijd geen geheim dat continue aanwezigheid in het netwerk niet alleen de gezondheid schaadt, maar ook verslaving veroorzaakt en soms het verdovende middel in zijn complexiteit overtreft.

Internationale offline dag

De belangrijkste regel die op deze dag in acht wordt genomen, is natuurlijk de weigering om elektronische apparatuur te gebruiken waarmee u toegang krijgt tot het netwerk. Momenteel is de vakantie al enorm populair over de hele wereld. In veel landen wordt het in familiekring gevierd met familie en vrienden, in sommige landen worden processies en festiviteiten gehouden in de hoofdstraten van steden, en ergens verzamelen kleine groepen aanhangers zich in cafés of restaurants.

Maar de ontwikkeling en popularisering van internet drukt zijn stempel op deze feestdag. Veel gebruikers kunnen zich simpelweg de luxe niet veroorloven om de hele dag geen gebruik te maken van het World Wide Web. De meeste mensen runnen daar hun bedrijf, volgen een opleiding of doen gewoon aankopen, en zelfs één dag verzuim kan negatieve gevolgen voor hen hebben en tot financiële verliezen leiden. Dit deel van de netizens wisselt op deze dag eenvoudig virtuele cadeaus en ansichtkaarten uit, regelt vriendelijke online ontmoetingen.

Aanbevolen: