Wanneer Is Het Internationale Komkommerdag?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Het Internationale Komkommerdag?
Wanneer Is Het Internationale Komkommerdag?

Video: Wanneer Is Het Internationale Komkommerdag?

Video: Wanneer Is Het Internationale Komkommerdag?
Video: The Internationale Explained 2024, Mei
Anonim

Het thuisland van de komkommer is India, waar deze groente 7000 jaar geleden begon te worden verbouwd. Maar ondanks dit is het idee om de viering van Internationale Komkommerdag te introduceren bij de Russen.

Wanneer is het Internationale Komkommerdag?
Wanneer is het Internationale Komkommerdag?

De Slaven maakten pas 700 jaar geleden kennis met een groente genaamd komkommer, en te oordelen naar het aantal recepten voor het koken van komkommergerechten, evenals door de vele variëteiten van deze groente, is het veilig om te zeggen dat de komkommer de status van een nationaal product.

Datum van de dag van de komkommer

Al meer dan 10 jaar worden komkommers in de stad Suzdal verheerlijkt, als eerbetoon aan de rijpingsperiode. Traditioneel is de datum van de Internationale Komkommerdag 19 juli en het volgende weekend tot deze datum. In de regel markeert het houden van deze feestdag een festiviteit, waaraan niet alleen lokale bewoners en genodigden uit nabijgelegen nederzettingen deelnemen, maar ook tal van buitenlandse toeristen die de dag van de komkommer met veel plezier met iedereen vieren.

Ze beginnen zich in de lente voor te bereiden op de vakantie, waarbij ze zorgvuldig variëteiten en zaden van komkommers kiezen, en vervolgens de grootte van het fruit en de verzadiging van kleur. Op de tentoonstelling wordt deze groente in enorme hoeveelheden gepresenteerd, variërend van kleine augurkjes en zelents en eindigend met "babaks", die worden getoond in de vorm van beeldjes van vogels en dieren. Op de stands zie je komkommerjam, gebakken komkommerschijfjes en licht gezouten komkommers bereid volgens tal van zelfgemaakte recepten.

Hoe is de dag van de komkommer?

In de regel opent de dag van de viering van de komkommer om 11 uur 's middags, en de komkommer Rassolovich is het hele weekend de hoofdpersoon. Komkommer wordt niet alleen gepresenteerd in de vorm van vers fruit en gerechten met deze groente, maar ook in de vorm van grappige ambachten gemaakt van verschillende natuurlijke materialen. Locals demonstreren graag grappige scènes met de deelname van een komkommer, en ze verkleden zich ook graag in een kostuum van deze groente.

Traditioneel wordt op het festival ook een uitgebreid programma met optredens van lokale groepen gepresenteerd, die niet alleen de beroemde groente verheerlijken, maar ook alle rijkdom van de Slavische folklore voor de ogen van hun gasten onthullen. De verscheidenheid aan entertainment kan de smaak van elke gast bevallen, of het nu een kind of een buitenlander is, er zijn draaimolens en grappige spelletjes, evenals prijstrekkingen en een overvloed aan lekkernijen.

De vakantie eindigt op zondag aan het eind van de dag door de held van de gelegenheid groot te brengen - een komkommer in de lucht op ballonnen, dus komkommerliefhebbers nemen tot volgend jaar afscheid van hem en nodigen hem uit voor een nieuw bezoek.

Aanbevolen: