Geschiedenis Van 1 Mei

Geschiedenis Van 1 Mei
Geschiedenis Van 1 Mei

Video: Geschiedenis Van 1 Mei

Video: Geschiedenis Van 1 Mei
Video: De geschiedenis van 1 mei, van wie is de Dag van de Arbeid? | Terzake 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel feestdagen in Rusland. De meest plechtige worden gewoonlijk het nieuwe jaar genoemd, 8 maart, 23 februari, 9 mei. Er zijn echter ook andere herdenkingsdagen waarop feestdagen worden aangekondigd.

Geschiedenis van 1 mei
Geschiedenis van 1 mei

Zoals gebruikelijk staat de datum van 1 mei in het rood gemarkeerd op de kalender. Niemand is tegen pauze nemen en niet gaan werken. Alleen over de vakantie zelf, niet iedereen zal zich de essentie ervan herinneren. Velen beginnen te zoeken naar zijn oorsprong in de Sovjet-Unie, maar dit is niet helemaal waar.

De gebeurtenis die de oorzaak van de feestdag werd, vond plaats in 1886 in de Verenigde Staten van Amerika. De arbeiders gingen de straat op en eisten van hun werkgevers dat ze de arbeidsomstandigheden zouden verbeteren, de lonen zouden verhogen en voor sociale garanties zouden zorgen.

De kapitalisten begrepen het idee niet en de demonstratie werd uiteengedreven. Mensen stierven. Maar de gebeurtenissen van deze dag werden de aanzet voor soortgelijke optredens over de hele wereld. Als teken van solidariteit met de slachtoffers in Amerika wordt 1 mei sinds 1890 de Dag van de Arbeiderssolidariteit genoemd. 86 landen over de hele wereld hebben zich aangesloten bij het idee van Solidariteit en hebben deze feestdag gelijkgesteld met nationale.

Zo'n "proletarische" feestdag kon in de Unie niet over het hoofd worden gezien. Grootmoeders en moeders herinneren zich hoe ze het op grote schaal vierden, wanneer ze bij elk weer naar een demonstratie gingen en vervolgens naar May Day - om te barbecueën. In eerste instantie werd May Day trouwens illegaal georganiseerd. Dit is een fenomeen uit de 19e eeuw. Vervolgens bespraken ze tijdens de bijeenkomsten hoe iemand leeft en vecht voor zijn arbeidsrechten.

Sinds 1992 is 1 mei uitgeroepen tot Lente en Dag van de Arbeid. Dit is de dag waarop u kunt ontspannen en bezoeken. Het belangrijkste is om niet te vergeten wie en wanneer de nakomelingen zo'n kans heeft gegeven.

Aanbevolen: