Welke Feestdagen Zijn Vuurwerk?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Zijn Vuurwerk?
Welke Feestdagen Zijn Vuurwerk?

Video: Welke Feestdagen Zijn Vuurwerk?

Video: Welke Feestdagen Zijn Vuurwerk?
Video: FUNKE u0026 ALDI CAT 1 VUURWERK AFSTEKEN! 2024, April
Anonim

Vuurwerk in Rusland markeert traditioneel de belangrijkste gebeurtenissen - nationale feestdagen, militaire parades, de begrafenis van militairen en staatslieden.

Welke feestdagen zijn vuurwerk?
Welke feestdagen zijn vuurwerk?

Geschiedenis van vuurwerk in Rusland

De geschiedenis van Russische groeten begon tijdens het bewind van Peter I. Artillerie-salvo's op 21 december 1709 in Moskou markeerden de intrede in de stad van het Russische leger onder leiding van de tsaar na de overwinning bij Poltava.

Tijdens de jaren van de Grote Patriottische Oorlog werd de eerste saluutschoten afgevuurd op 5 augustus 1943, het markeerde de bevrijding van de Russische steden Orel en Belgorod van de fascistische indringers.

Na de overwinning op nazi-Duitsland op 9 mei 1945 vond de overwinningsgroet plaats in de hoofdstad van Rusland. 30 salvo's van 1000 kanonnen verlichtten de Moskouse lucht.

Traditioneel vuurwerk

In de regel wordt vuurwerk gepland op de belangrijkste data. Het meest massale vuurwerk is op oudejaarsavond, wanneer tientallen en honderden amateurraketwerpers deelnemen aan het officiële vuurwerk. Mensen verheugen zich aan het begin van het jaar, plannen een nieuw leven en maken plannen voor de toekomst.

Ook de overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog wordt met vuurwerk geëerd. Voorheen werden er in elke stad verschillende salvo's afgevuurd, maar nu zijn ze op 9 mei alleen te horen in heldensteden en grote regionale, regionale en republikeinse centra. Het meest plechtige vuurwerk is in de hoofdstad van Rusland - Moskou.

Stadsdag wordt ook traditioneel gevierd met vuurwerk en vuurwerk. Meestal vindt na afloop van een feestelijk concert een kleurrijke actie plaats op de centrale pleinen van steden - ongelooflijke verhalen ontvouwen zich in de lucht, fascineren het publiek en maken de festiviteiten compleet.

12 juni is de dag van de Russische Federatie; jaarlijks wordt in de hoofdstad vuurwerk gehouden ter ere van deze nationale feestdag.

Wanneer de ziel zich verheugt

Vuurwerk is duur. Maar in sommige kringen wordt het gezien als een belediging om geen vuurwerk af te steken. Hij geeft het feest een bepaalde status.

Zo'n dienst wordt bijvoorbeeld aangeboden door vakantiebureaus. Vuurwerkverrassing is opgenomen in het verplichte programma, waardoor het bijna onmogelijk is om te weigeren. En bijna elk huwelijk, jubileum of bedrijfsevenement van een groot bedrijf eindigt met een vuurshow, waar de slapende bewoners van nabijgelegen huizen vaak woedend over zijn.

Maar het komt voor dat iedereen blij is met het vuurwerk. Naast het nieuwe jaar omvat dit vuurwerk ter ere van de overwinning van je favoriete team op een prestigieus toernooi, het aan de macht komen en de inauguratie van de president, en duizenden andere redenen. Steden, regio's en landen slapen niet de hele nacht, duizenden granaten stijgen de lucht in. De ziel verheugt zich en alle middelen zijn hier goed voor.

Een lepel teer…

Er is echter ook vuurwerk dat geen vreugde brengt. We hebben het over onvrijwillige explosies van artilleriegranaten. Gelukkig zijn ze zeldzaam geworden omdat hun bewaarcondities nauwlettend worden gevolgd.

Aanbevolen: