Bruiloft In Dagestan: Kenmerken, Tradities

Inhoudsopgave:

Bruiloft In Dagestan: Kenmerken, Tradities
Bruiloft In Dagestan: Kenmerken, Tradities

Video: Bruiloft In Dagestan: Kenmerken, Tradities

Video: Bruiloft In Dagestan: Kenmerken, Tradities
Video: Bruiloft Jos u0026 Delia 2024, April
Anonim

Elke natie heeft zijn eigen huwelijkstradities. Er is veel veranderd onder invloed van de Europese cultuur. Maar de Dagestanen hebben hun tradities niet verlaten en de bruiloft in de Kaukasus blijft een prachtig feest met een groot aantal gasten.

Bruiloft in Dagestan: kenmerken, tradities
Bruiloft in Dagestan: kenmerken, tradities

Dagestan bruiloft

In de Kaukasus bereiden ze zich al sinds hun kindertijd voor op de bruiloft. Zodra een kind is geboren, beginnen ouders met het verzamelen van de bruidsschat en sparen ze geld. De bruiloft is een zeer luidruchtig feest met maximaal 1500 gasten. Als het dorp waar de bruiloft wordt gevierd niet erg groot is, komen alle inwoners naar de viering, ook degenen die niet zijn uitgenodigd.

De voorbereidingen voor het huwelijk beginnen met de verloving. De bruidegom met zijn gevolg en geschenken komt naar de bruid en stelt haar ten huwelijk. Daarna vragen de pasgetrouwden zich aan bij de burgerlijke stand en gaan ze naar de moskee om een sharia-huwelijk te sluiten. Daarna bezoeken de bruid en bruidegom herdenkingsplaatsen en leggen bloemen.

Het is gebruikelijk om een bruiloft in meerdere dagen te vieren. Er zit meestal een week verschil tussen. Ten eerste vindt de viering plaats in het huis van de bruid, aangezien het voorheen voor de ouders van de bruid verboden was om de bruiloft van de dochter bij te wonen. De bruid neemt afscheid van haar huis en familie, de bruidegom verlost haar en ze gaat naar een nieuw huis.

De tweede bruiloft kan meerdere dagen duren en vindt plaats op de dag van de officiële bruiloft. De bruiloft begint met een buiging voor de jonge ouders als teken van hun diepe respect en dankbaarheid. De viering kan zowel in een restaurant als thuis of zelfs buiten plaatsvinden. De tafel wordt geserveerd met traditionele Kaukasische gerechten: dolma, khinkali, barbecue. Alle gasten dansen, feliciteren de jongeren, geven cadeautjes. Als je een envelop met geld geeft, schrijven ze erop wanneer deze geopend moet worden. Op het festival zijn meestal een orkest en een toastmaster aanwezig. De bruiloft eindigt 's avonds laat, waarna iedereen naar het huis van de bruidegom gaat. De bruid naar een nieuw huis brengen is een heel ritueel dat veel aandacht krijgt. Dit is een van de mooiste momenten van de bruiloft, omdat het gebruikelijk is om de bruid te besprenkelen met noten, snoep en munten. Afhankelijk van de mogelijkheden van het bruidspaar duurt de bruiloft meerdere dagen.

Pasgetrouwde outfits

De kleding van de bruid krijgt speciale aandacht. De jurk moet heel feestelijk, elegant en rijk zijn. Vaak geeft de bruid de voorkeur aan twee outfits: een klederdracht en een witte trouwjurk. De witte jurk symboliseert haar maagdelijkheid en zuiverheid. De bruidegom kan ook verschillende outfits hebben.

Interessante feiten

Vroeger, toen alle tradities strikt werden gevolgd, kreeg de bruid vóór de bruiloft de kleren van de bruidegom en moest ze samen met haar vrienden een trouwpak voor hem naaien. De bruidegom trok dit pak meteen aan en droeg het tot het einde van de bruiloft.

Vroeger, toen de bruidegom uit een andere klas kwam of zijn familie gewoon geen geld had voor een prachtige bruiloft, en beide pasgetrouwden wilden trouwen, werd de bruid gestolen. Nu wordt dit ook beoefend, maar eerder zelden.

Aanbevolen: