De Beste Nieuwjaarsbeurzen In Europa

De Beste Nieuwjaarsbeurzen In Europa
De Beste Nieuwjaarsbeurzen In Europa

Video: De Beste Nieuwjaarsbeurzen In Europa

Video: De Beste Nieuwjaarsbeurzen In Europa
Video: WELKOM 2021 🥳🥳 Oud en nieuw 2020/2021/Nederland Den Haag/Europa 2024, Mei
Anonim

Begin december veranderen de centrale pleinen van de meeste van de grootste Europese steden drastisch. De reden hiervoor is de opening van fantastische nieuwjaars- en kerstmarkten.

De beste nieuwjaarsbeurzen in Europa
De beste nieuwjaarsbeurzen in Europa

De oudste pre-nieuwjaarsbeurs ter wereld

De hoofdstad van de kerst- en nieuwjaarsverkopen in Europa is de stad Straatsburg. De beurs vindt plaats van 29 november tot 31 december, tegelijk op verschillende pleinen van de stad. Meer dan 2 miljoen bezoekers bezoeken het jaarlijks, en het brengt enorme winsten naar de stad. De belangrijkste versiering van de Straatsburgse kermis is een 30 meter hoge kerstboom.

Hier kun je alles kopen wat je hartje begeert - speelgoed, borden, bakschalen voor feestelijke peperkoek, traditionele geschenkambachten van Kelsh. Het centrum van gastronomische verrassingen is de Place de Magnier. Daar vindt u traditionele Franse nieuwjaars- en kerstsnacks, gebak, taarten.

Op het Sint-Thomasplein vindt een speciaal kerstmarktstadje voor kinderen plaats. Voor jonge inwoners en gasten van de stad worden hier spelletjes, attracties georganiseerd, optredens gebaseerd op Franse sprookjes. En op het Château-plein is er elk jaar een ijsbaan. Het ingezamelde geld voor de toegang tot het wordt door het stadsbestuur geschonken aan liefdadigheidsinstellingen voor kinderen.

Jeugdjacht in Keulen

De belangrijkste beurs van de stad vindt plaats voor de gotische Dom van Keulen van 25 november tot 23 december. Pittige worsten, rookworsten, gegrilde kupaty, vanillepeperkoek, broodjes en meer dan 40 soorten van het beste Duitse bier - dit alles wacht op de bezoekers.

De nieuwjaarsbeurs in Keulen wordt aangevuld met tal van kleine markten waar u handgemaakte souvenirs kunt kopen. Exclusieve kerstboomversieringen van Duitse glasblazers worden verkocht op Alter Markt, de oude binnenstad.

Een speciale trein van meerdere auto's rijdt tussen de bazaars en beurzen in Keulen. Het tarief erop is symbolisch. Deze trein is een marketingtruc van de stadsleiding. Het is haar taak om alle winkels te bezoeken en zoveel mogelijk souvenirs en feestelijke gerechten voor de nieuwjaarstafel te kopen.

De beste beurs

Dit wordt terecht beschouwd als de nieuwjaarsbeurs in Tallinn. De sfeer en architectuur van de stad zorgt voor een pre-vakantiestemming, dompelt haar gasten en bewoners onder in een kerstsprookje. Deze beurs, de enige in Europa, loopt van 22 november tot orthodoxe kerst.

Het centrum van de kermis van Tallinn is het Stadhuisplein. Op de dag van de opening wordt hier een feestelijk concert gehouden, waar solozangers en bands uit alle Europese landen optreden. Het assortiment van goederen is standaard, maar er is hier een onuitgesproken regel - alles wat wordt verkocht, moet met de hand worden gemaakt.

Vooral populair bij toeristen zijn strofiguren, patchwork-quilts, gebreide mutsen, wanten, sokken, truien met nationale ornamenten. Bezoekers van deze nieuwjaarsbeurs worden getrakteerd op een traditioneel Ests gerecht: gestoofde kool met karwijzaad en knettergek.

Italiaanse "Pandora's doos"

Voor echte Italiaanse nieuwjaarssouvenirs moet je naar het thuisland van Romeo en Julia - naar de stad Verona. In tegenstelling tot andere Europese kerstmarkten vindt in Verona handel plaats op elk plein en elke straat. Kleine handelshuizen zijn verspreid over de stad en er is geen logica of duidelijk idee in hun locatie. De beurs opent op 22 november en loopt tot 22 december.

Van de gastronomische producten van de nieuwjaarsbeurs in Verona, kan men zelfgemaakte worsten en vleesdelicatessen onderscheiden, likeuren met de smaak van pistachenoten, viooltjes, rozen, perziken en zelfs aardappelen, karamel of melassemuffins. Souvenirproducten hebben een Italiaans karakter - alles is helder, flitsend, maar zo aantrekkelijk dat het onmogelijk is om er langs te gaan!

Op het ritme van de Weense wals

De nieuwjaars- en kerstmarkt in Wenen loopt van 16 november tot 24 december. Het hoofdproduct zijn Weense broodjes. Ze worden gebakken op het Stadhuisplein, waar een enorme feestboom schittert met miljoenen lichtjes. De klant kan zelf de vulling van de broodjes kiezen - salami, jerky of worstjes.

Iedereen die in deze periode Wenen heeft bezocht, moet gewoon het stadhuis bezoeken. Tijdens de beurs worden hier optredens getoond, koorgroepen treden op, orkesten voeren Weense walsen uit. De souvenirs die hier worden verkocht, zullen zelfs de meest kieskeurige kopers verrukken - klassieke nieuwjaarsfiguren, gedurfde moderne ontwerpen, een grote selectie feestelijke en gemaskerde outfits en nog veel meer.

Aanbevolen: