Hoe Kom Je Bij Het Stars Of The White Nights-festival In St. Petersburg

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Bij Het Stars Of The White Nights-festival In St. Petersburg
Hoe Kom Je Bij Het Stars Of The White Nights-festival In St. Petersburg

Video: Hoe Kom Je Bij Het Stars Of The White Nights-festival In St. Petersburg

Video: Hoe Kom Je Bij Het Stars Of The White Nights-festival In St. Petersburg
Video: White Nights in Saint Petersburg, Russia (Vimeo Classics) 2024, Mei
Anonim

Stars of the White Nights is een internationaal theaterfestival in St. Petersburg. Het werd in 1993 opgericht op initiatief van Valery Gergiev, artistiek directeur van het Mariinsky Theater. Tegenwoordig zijn er ook tien van de beste festivals ter wereld.

Hoe kom je naar het festival?
Hoe kom je naar het festival?

instructies:

Stap 1

Het 20-jarig jubileumfestival "Stars of the White Nights" wordt gehouden in St. Petersburg van 25 mei tot 15 juli. Bij de opening presenteerde het Mariinsky Theater de belangrijkste festivalpremière - Moesorgski's opera Boris Godoenov, geregisseerd door de beroemde Britse regisseur Graham Wick. Deze keer koos de artistiek directeur van het theater Valery Gergiev de auteursversie van 1869, die Moessorgsky zelf als vrij compleet beschouwde. Nu omvat het repertoire van Mariinsky twee versies van de opera tegelijkertijd.

Stap 2

Naast de première van Boris Godunov presenteert het Mariinsky Theater een hele reeks nieuwe projecten. De meest onverwachte kan worden beschouwd als de toneelversie van Verdi's Requiem, geregisseerd door de Zwitserse regisseur Daniele Finzi Pasca. In 2011 werkte hij al samen met het Mariinsky Theater en maakte hij Verdi's Aida, een groot publiekssucces. De voorstelling wordt nog steeds in overvolle zalen gehouden.

Stap 3

Het symfonieprogramma van het festival omvat vier symfonieën en instrumentale concerten van Brahms, Berlioz's Fantastic Symphony, uitgevoerd door het La Scala Philharmonic Orchestra, Beethoven's Concert, uitgevoerd door het Milan Orchestra. Het toneelstuk van George Kalanchine "A Midsummer Night's Dream" is de balletpremière van het theater. En op 14 juni vindt een galaconcert plaats van Anna Netrebko.

Stap 4

Daarnaast omvat de 2012-editie van het parallelprogramma Stars of the White Nights het 5e New Horizons Festival of Contemporary Music, dat op 2 juni van start ging. De focus ligt dit keer op het werk van de hedendaagse componist Alexander Raskatov - de wereldpremière van zijn vernieuwende werk Three Angels Sang, de Russische première van A Midsummer Night's Dream en een orkestrale interpretatie van Moessorgski's vocale cyclus Songs and Dances of Death.

Stap 5

Kortom, het festivalprogramma is interessant en gevarieerd. Tickets voor de voorstellingen zijn te koop aan de kassa, maar ook op de websites van het Mariinsky Theater https://www.mariinsky.ru/playbill/festivale/fest_2011_2012/wnf_229/ (de festivalposter wordt daar ook gepresenteerd) en Kassir. Ru https://spb.kassir.ru/spb/863523/221119492/. Overigens kunt u in het tweede geval, indien nodig, de speciale link "Hoe te bestellen" gebruiken, die zich bovenaan de pagina bevindt. Door erop te klikken, kunt u in detail leren hoe u een bestelling plaatst, betaalt en tickets ontvangt.

Aanbevolen: